Groene campus moet reuring veroorzaken

ALMERE
Om op het Floriadeterrein in Almere een groene campus van internationale allure te realiseren, moet de gemeente op drie punten actie ondernemen. Ze moet nu al reuring teweeg brengen, door studenten en onderzoekers activiteiten te laten ontplooien. Verder moet Almere een inhoudelijk programma opzetten en duidelijk aangeven hoe de campus er uit komt te zien. Dat schrijft oud-staatssecretaris Co Verdaas in een rapport over de groene campus. Verdaas is door de gemeente aangesteld om de mogelijkheden van zo'n campus te onderzoeken.

Almere grijpt de Floriade van 2022 aan om zo'n groene campus te ontwikkelen. Dat moet een kennis- en innovatiecentrum worden op het gebied van voedsel en voedselvraagstukken. Op die campus moeten onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven met elkaar samenwerken. Almere werkt hierbij samen met de provincie Flevoland en de Aeresgroep, waar de Christelijke Agrarische Hogeschool onderdeel van is.

De Innovatiewerkplaats die de provincie volgend jaar op het Floriadeterrein bouwt, wordt de eerste stap op weg naar de groene campus. In die werkplaats gaan bedrijven en instellingen onderzoek doen en demonstraties geven.

reacties (7)

 • -Z-

   

  Als die internationaal befaamde campus midden in Almere moet komen, en daar ontstellend veel bezoekers en onderzoekers moet ontvangen, en Almere dit onder de noemer duurzaamheid wil doen, zal die campus dus ontsloten (moeten) gaan worden met het hoogst duurzaam haalbare Openbaar Vervoer van Almere Centrum naar die campus. Zolang dit geen integraal onderdeel van het campus idee is dat met voorrang zal worden uitgewerkt zal die campus nooit succesvol worden.

  reageer
 • Lely

   

  Veel informatie en rapporten zijn via het raadsinformatiesysteem (ris) terug te vinden, dit loopt dan vaak via de website van de gemeente.

  reageer
 • koos

   

  Omroep Flevoland, is het rapport ergens te downloaden? Ik zou het wel graag willen lezen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Één dubbele azijn voor tafel zes.

  reageer
 • Ab

   

  Geen geld voor onderhoud in de gemeente maar wel voor deze onzin. Kijk nu al uit naar de verkiezimgen om de huidige partijen af te straffen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Als de studenten uit het centrum verdwijnen en naar het floriade terrein gaan, is dat een hele grote stap achteruit voor onze stad.

  reageer
 • Ikke

   

  En ondertussen hoor je alleen maar bulls*** ideeen die mijn inziens geen blijvend toerisme brengen. Ben benieuwd of deze floriade ooit rendabel zal worden laat staan winstgevend....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert