Zwembad voor gehandicapte honden Dierenthuis

ALMERE
Stichting Dierenthuis in Almere is deze week uit onverwachte hoek in de watten gelegd. De opvang voor kansarme asieldieren ontving een donatie van 12.000 euro van anonieme weldoeners. Bovendien stond er onverwacht een pallet met diervoeder op de stoep.

Dierenthuis startte onlangs met een inzamelingsactie om een therapeutisch zwembad voor gehandicapte honden aan te kunnen schaffen. Het speciale zwembad kost 18.000 euro. Van diverse donateurs kwam al 6.000 euro binnen. Met de anonieme storting is het totaalbedrag binnen.

De afzender van de pallet met voedsel, Johnson Petfoods uit Rosmalen, laat weten dat het bedrijf vaker een asiel verrast. Als er tijdens een transport bijvoorbeeld een zak met hondenbrokken scheurt, of de houdbaarheidsdatum nadert, dan worden deze producten apart gehouden, totdat er een pallet vol is om weg te geven.
reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Dat mogen die gulle gevers gelukkig allemaal zelf weten. Het zou ook mijn keus niet zijn, maar dat doet er niet toe.

  reageer
 • Rob

   

  Zwembad voor gehandicapte honden, de wereld draait echt door, straks lopen ze hier in het dorp rond met een rollator. Beste mensen behandel hond, kat, cavia en wat niet meer als een kind.

  reageer
 • Jk

   

  Je kan niemand verplichten zijn of haar verdiende geld ergens wel of niet aan uit te geven, als dit deze mensen die dit gedoneerd hebben een goed gevoel geeft, zeg ik goed bezig 👍

  reageer
 • Truus

   

  Een therapeutisch bad voor dieren. Het moet niet gekker worden! What's next? Voetzool massage, acupunctuur?

  reageer
 • Henk

   

  Probeer dit is uit te leggen in bv Bangladesh. Onvoorstelbaar wat een luxe land hebben wij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Het fraaie is dat wij geen enkele verantwoording in dezen aan deze mensen verschuldigd zijn en het probleem dat u schetst is helemaal hun probleem. Gelukkig zijn er onder ons mensen die dieren op hun waarde weten te schatten en organisaties belonen die zich voor het welzijn van dieren inzetten. Inderdaad zijn therapeutische zwembaden een wens van gehandicapten en veelal alleen bereikbaar middels liefdadigheid, omdat er bakken met geld naar degenen uit den verre gaan die van hun probleem ons probleem hebben kunnen maken.

  reageer
 • KarelK

   

  Moet niet gekker worden. Mensen gaan voor/boven dieren!

  reageer
 • Rene

   

  Nou Frits, start ook een inzamelingsactie? Deze mensen zetten zich met hart en ziel in voor (kansarme) dieren, daar mag best eens zo'n beloning tegenover staan. Ik gun het ze in ieder geval wél!

  reageer
 • Frits

   

  Hoe leg je dit in hemelsnaam uit aan mensen die dagelijks moeten vechten om te overleven omdat er geen vrede, eten of andere vorm van stabiliteit in hun land is? Tevens denk ik dat er genoeg gehandicapte mensen zijn die een therapeutisch zwembad willen......

  reageer
 • Faerie

   

  Mooie gebaren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert