Gemeente wil hulp bij huisvesten van statushouders

URK
De gemeente Urk wil hulp van andere Flevolandse gemeenten bij het huisvesten van statushouders. Dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning die recht hebben op een woning.

Net als andere gemeenten moet Urk ieder jaar huurhuizen beschikbaar houden voor een bepaald aantal statushouders. Volgend jaar zijn dat er naar verwachting 50, maar volgens wethouder Gerrit Post veroorzaakt dat te veel druk op de lokale woningmarkt.

Veel jonge Urkers willen namelijk ook zo'n huurhuis. Afgelopen week heeft Urk met de andere Flevolandse gemeenten gesproken, en zij zouden Urk willen helpen.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Jacob, Geesje, waarom zien jullie toch twee soorten mensen?

  reageer
 • Jan

   

  Het wordt allemaal een beetje belachelijk. Zweden ziet het al niet meer zitten, want door de soepele asielregels hebben ze nu crisis. Hetzelfde aantal zogenaamde vluchtelingen bedraagt oer week bijna net zoveel als wat Denemarken vanaf begin dit jaar aan aanvragen heeft gekregen. Zo zien we maar, er is maar een manier, strengere regels en al dat gedoe is overbodig. Het woord statushouder alleen al, alsof je daarmee het recht hebt om voor te dringen. Hoogste tijd dat links Nederland maar eens gaat inbinden, want op deze manier verdwijnt het draagvlak als sneeuw voor de zon!

  reageer
 • Jacob

   

  Eerst maar eens onze eigen statushouders van een woning voorzien. Aan voordringen heb ik een bloedhekel. De asielzoekers mogen blij zijn dat zij veilig zijn, al was het velen van hen daar niet om te doen.

  reageer
 • Geesje

   

  statushouders achter in de rij, eerst eigen mensen die soms al jaren wachten en dan zij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert