Honderden handtekeningen voor behoud camping

ALMERE
De petitie voor behoud van camping Waterhout is inmiddels meer dan 800 keer getekend. De camping aan het Almeerse Weerwater moet verhuizen omdat de Floriade daar komt. De camping-eigenaren willen niet weg.

De gemeente Almere heeft nu een bod gedaan op het gebied, maar dat is afgewezen door de familie Fokkens die de camping uitbaat. De gemeente rest nu niets anders dan tot onteigening over te gaan. Wethouder Tjeerd Herrema heeft al aangegeven dat te willen doen.

De eigenaar van de camping probeert door een petitie, die via het internet kan worden ondertekend, de onteigening te voorkomen en camping Waterhout op de huidige plek te behouden.

reacties (34)

 • Hannes

   

  Dus het gaat niet om de Floriade van een halfjaar, maar om de woonwijk. Het masterplan rammelt nog aan alle kanten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom niet? Het is heus niet de eerste keer dat een bedrijf moet wijken voor een groot project. Daar wordt het niet leuker van, dat snap ik ook wel.

  reageer
 • Hannes

   

  Wacht nog maar af.

  reageer
 • Havenaar

   

  Herrema.... Herrema.... waar heb ik die naam eerder gehoord? Iets met Amsterdam en de Noord-Zuidlijn?

  reageer
 • Nico

   

  Uiteraard word er onteigend,kansloser kon het toch al niet worden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Ik weet het niet hoor is de gemeenteraad niet een door burgers democratisch gekozen groep mensen? Ze zitten daar toch voor de burgers van Almere of zie ik dat mis? Eerst nadenken voor je iets roept. Ook jij kan je stem laten gelden op de petitie hoor.

  reageer
 • Ale

   

  Lekkere binnenkomer van de nieuwe wethouder. Dreigt gewoon te gaan onteigenen. Wat denkt hij wel niet het zijn de belastingcenten van de burgers. Was toch een pvda'er? Gelukkig nog nooit op gestemd en dat blijkt dus een goede keuze geweest.

  reageer
 • Jos

   

  Zo weloverwogen was de keuze voor dit gebied niet. Het was een noodsprong. De onderhandelingen tussen de eigenaren van het kasteel en de gemeente liepen stuk, met dank aan de arrogante houding van wethouder Duivenstein. Toen moest er ter elfder ure een (ondoordacht) plan worden gemaakt voor het gebied Weerwater

  reageer
 • Raymond

   

  Goed plan om de huidige gebruiker van deze camping te onteigenen. Ze heeft jarenlang gebruik gemaakt van een uniek stukje almere wat nu voor meer mensen beschikbaar komt.

  reageer
 • Hannes

   

  De planning van de woonwijk was er al eerder dan de Floriade. De Floriade wordt koste wat het kost, als springplank gebruikt, om de woonwijk op deze niet geschikte locatie te bouwen.

  reageer
 • Ron

   

  Alsof de gemeente gaat luisteren naar de burgerij?? Zij weten toch wat goed is voor ons simpel stemvee

  reageer
 • .\/\/.

   

  De locatie van de Floriade is een weloverwogen keuze, het door jou genoemde geniale alternatief zal zeker ook voorbij zijn gekomen.

  reageer
 • Jos

   

  Waarom wordt de Floriade niet op en rond de Kemphaan gehouden. Prima ontsluiting, prachtig terrein met een omgeving met mogelijkheden. De oude vuilstort een heuvelgebied van 40 hectare kan er ook bij betrokken worden. Waarom is niemand bij,de gemeente op idee gekomen? Hebben ze zitten te slapen of gaat het toch om die woonwijk bij het Weerwater. Trouwens er ligt bij de Kemphaan al een camping.

  reageer
 • Geert

   

  De camping is waarschijnlijk de enige ondernemer of organisator die er commercieel gezien nog iets aan gaat verdienen met de Floriade. Sterkte voor de eigenaren.

  reageer
 • Jacob

   

  Prima feitelijk verhaal. Prestige project dat niet uit eigen zak van Herrema gefinancieerd wordt en waarvoor hij bij een verlies niet persoonlijk aansprakelijk is en dus van hem rustig door kan gaan. De familie Fokkens heeft blijkbaar zelfrespect laat zich terecht niet van haar eigen terrein afjagen. We moeten in Nederland trouwens toch oppassen dat Nederland straks zelf niet onteigend wordt.

  reageer
 • Hannes

   

  Bij een Brug, Dijk of Dam bouwen weegt men het af aan maatschappelijk belang. Bij de Floriade en de woonwijk "zeker" op deze locatie weegt men het af op eigen belang. " Daar zal de Rechter zeker rekening mee houden. Hopelijk komt de RAAD er gouw achter dat de Floriade en de woonwijk niet thuis hoort op deze locatie. Juist om Almere niet veder in de problemen te laten zakken. Een Masterplan is maar een Masterplan je kan er alle kanten mee op. Er zijn genoeg andere locaties te vinden, daar waar het miljoenen € kan besparen. Genoeg tijd om het ROER om te gooien.

  reageer
 • floriade 1+2

   

  Gevonden info over de vorige edities Floriade !!! De Floriade in Venlo heeft een exploitatietekort van miljoenen euro's. Volgens de krant De Limburger wordt er 9 miljoen euro verlies gedraaid, maar een woordvoerder kon dat getal niet bevestigen. Hij erkent wel dat er vooralsnog een tekort is van miljoenen euro's. Dat komt onder meer doordat de ongeveer 2 miljoen bezoekers veel minder geld hebben uitgegeven dan was begroot. Meer informatie "We hebben in juli een hele slechte maand gedraaid en mensen geven minder geld uit vanwege de economische crisis", zegt de woordvoerder. De Floriade kan nog niet zeggen of er uiteindelijk verlies wordt geleden. Er worden nog opbrengsten verwacht uit de aangelegde wegen en de paviljoens. Volgens de woordvoerder is pas in april of mei duidelijk of de Floriade verlies heeft geleden of winst heeft gedraaid. Aanstaande maandag geven de Floriade en de gemeente Venlo op een persconferentie meer informatie over de huidige stand van zaken. De vorige Floriade in 2002 in de gemeente Haarlemmermeer sloot met een verlies van 8 miljoen euro. Om dat te voorkomen ging de organisatie dit jaar uit van 'maar' 2 miljoen bezoekers. Dus hiervoor moet die mooie camping wijken. Iets wat deze mensen over vele jaren hebben opgebouwd , gaat ten onder aan een verlies gevende floriade. Buiten dat , is de locatie ven de floriade her en der wel aan te passen, waardoor zowel voor de camping als de floriade ook weer voordeel valt te behalen. Mensen kunnen met boot, camper, tent en caravan terecht, waardoor meerdaagse bezoeken mogelijk zijn. Dus ik zeg camping kan blijven, in het voordeel van de beheerders en floriade.

  reageer
 • Pieter

   

  Wat een onzin dat een camping die al jaren op due plek zit moet verdwijnen. En dit alleen maar voor een 1 malig evenement van een paar maanden, wat eens in de zoveel jaar eens gehouden wordt. Het behoudt van de camping staat meer op zijn plaats dan de floriade. Hoeveel grond is er nog vrij in Flevoland en rondom Almere. Waarom nu juist deze plaats. En waarom een hele camping verplaatsen wat flink geld kan gaan kosten, tegen simpel een andere plek aanwijzen voor de floriade wat niets hoeft te kosten. Inwoners van Almere neem het op voor de camping. De afkoopsom moet straks door u betaald worden als belasting betaler. Heeft u daar al eens aan gedacht?

  reageer
 • michael

   

  weg met die camping. en snel starten met de Weerwater ontwikkeling en het is ook een crisis herstelgebied dus die camping moet makkelijk te sluiten zijn.

  reageer
 • Karel

   

  Floriade gaat uiteraard door. Camping heeft al vele malen kunnen kiezen voor andere plek en geld. Zelf niet gedaan

  reageer
 • petri

   

  Probeer een zo'n hoog mogelijke vergoeding te krijgen, je trekt toch aan het kortste eind(

  reageer
 • Jk

   

  Leuk idee maar vijf jaar te laat, Almere, zet de schouders onder de floriade, tegenhouden kan niet meer, maak er dan een groot succes van waar Almere trots op kan zijn

  reageer
 • As

   

  Volgens mij wordt het tijd voor een Almeers referendum over de Floriade, ik krijg de indruk dat steeds meer inwoners er geen zin in hebben en het zonde van het geld vinden.

  reageer
 • Ger

   

  Weg met die camping. Wie wil er nou 100 m van een snelweg af camperen . Verplaatsen naar de Kemphaan.

  reageer
 • Kees

   

  De gemeenteraad heeft anders besloten. Het is nu aan de rechter.

  reageer
 • Kees

   

  Spijker op de kop

  reageer
 • Kees

   

  Jawel hoor, maar ze wilde niet

  reageer
 • Onteigenaar

   

  Als de gemeente onteigening doorzet via de Rechtbank volgt er een bindende uitspraak met bijbehorende vastgestelde afkoopsom. Of je daar nu gelukkig van wordt. Misschien heeft Fokkens het spelletje wel te hoog gespeeld...

  reageer
 • Ab

   

  Ik roep iedereen op massaal de petitie te tekenen. Dit kan echt niet zo.

  reageer
 • Dirk2

   

  Past er geen camping in de Floriade? Lijkt mij een primeur bij uitstek. De rest van de Floriade wordt toch niets op de lange termijn. Laat er dan nog iets goeds aan overblijven. En Herrema, die kan beter elders zijn licht gaan opsteken met zijn arrogante houding. Deze man past nadrukkelijk niet bij Almere.

  reageer
 • hans

   

  Kees, natuurlijk houdt het niet op, het is je bedrijf. Opgebouwd in een tijd dat de floriade nog niet ter sprake was. Dat laat je niet onteigenen. Trouwens onteigenen gaat jaren duren ivm processen....dus de gemeente kan fluiten naar hun stukje grond, en terecht!

  reageer
 • Kees

   

  Daar heeft de gemeente een voorstel voor gedaan, maar is ook Door hen afgewezen. Het houd een keertje op.

  reageer
 • Deetje

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Rutger

   

  Er is geen enkele noodzaak de camping te verplaatsen, behalve een heleboel misplaatst politiek opportunisme.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert