"Topambtenaar trad zelf terug als directeur Floriade"

ALMERE
Topambtenaar Henk Meijer is zelf gestopt als directeur van de projectorganisatie Floriade Almere 2022. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de PVV. Die wilde weten of Meijer op non-actief is gezet kort na het aantreden van de nieuwe wethouder Tjeerd Herrema.

De PVV twijfelde aan de verklaring dat Meijer werd vervangen omdat het project de uitvoeringsfase is ingegaan. Daarnaast vindt de partij het vreemd dat de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht van deze ontwikkeling.

Burgemeester en wethouders zeggen dat het personeelsbeleid een bevoegdheid is van het college en dat het niet gebruikelijk is daarover mededelingen te doen aan de raad.

reacties (6)

 • -Z-

   

  De vraag was of de heer Meijer op non-actief was gesteld. Het antwoord lees ik nog steeds niet.

  reageer
 • Arie

   

  Het is een goede zaak dat deze man vertrekt. Het is een gluiperd!

  reageer
 • Johan

   

  Deze man deugd van geen kanten, hij was overtallig en daardoor op het Floriade dossier geplaats, Hier heeft hij totaal niets klaar gespeeld behalve dat er een groot aantal partijen niet meer met hem wilde praten, en een groot aantal partijen waar hij niet meer binnen mocht komen. Hij heeft er voor gezorgd dat het enorme enthousiasme dat er was als een nacht kaars is uit gegaan. Er zijn een aantal zaken die in de wandelgangen bekend zijn, maar waar nog niemand daadwerkelijk de hand op heeft weten te leggen. Ik ben heel benieuwd of de klachten die door Marc van Rooij zijn geuit en die nu onderzocht gaan worden te maken hebben met deze ambtenaar. Ik ben benieuwd als dit wel het geval is of de zaak dan in de openbaarheid komt of in een doofpot wordt gestopt.

  reageer
 • Wederom

   

  En wederom heeft de PVV vragen naar de bekende weg gesteld enkel en alleen om even 5 minuten mediaaandacht te krijgen.

  reageer
 • Hannes

   

  Mijn handen jeuken. De Floriade moet weer gaan leven in de stad. Dan ook echt in de stad. Mevr de Vries nogmaals niet op de locatie waar het gepland is. Dat zou miljoenen euro's besparen. Tijd genoeg om een andere locatie te vinden. De grond explotatie voor de nieuwe woonwijk zal het nooit redden. Dat gaat zeker de ondergang van de Floriade teweeg brengen. Mevr de Vries 6 jaar is nog verweg ik wens u veel succes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  De ambtenaar is niet "top". In werkelijkheid is het een schoolverlater, die in zijn carrière van 35 jaar nooit verder is gekomen dan de gemeente Almere. In de aanloop van de Floriade heeft hij niet willen luisteren naar de inbreng van burgers. Ondermeer Daardoor is er nu weinig draagvlak voor dit project. De eigenaren van de camping heeft hij schandelijk behandeld door niet in gesprek te willen gaan, maar zich te verschuilen achter de wethouders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert