Staatssecretaris kaart aanlandplicht aan in Brussel

URK
De Urker vissers hopen dat het staatssecretaris Martijn van Dam maandag lukt om de aanlandplicht uit te stellen. Die houdt in dat vissers na 1 januari alle gevangen vis mee aan land moeten nemen, om verspilling te voorkomen. Maar dat kost de vissers veel tijd en geld. Want de ondermaatse vis levert te weinig op. Nu wordt de vis aan boord gesorteerd en gaat de te kleine vis weer terug de zee in.

De Europese ministers van Landbouw en Visserij komen maandag en dinsdag bijeen in Brussel. Zij praten daar over de toekomst van de visserij.

De Tweede Kamer wil dat Europa de aanlandplicht met een half jaar uitstelt. Op deze manier kunnen de vissers en de overheid zich beter voorbereiden op de aanpassingen. De staatssecretaris beloofde zich hiervoor ten volle te gaan inzetten.

reacties (2)

  • Knielus

     

    Daar komt weer zo'n hoogbegaafde reactie vanuit de luie stoel die waarschijnlijk ook nog uit een pgb betaald is. U betaald waarschijnlijk alles uit eigen zak zo te lezen aan de reactie.? U wilt ook absoluut geen toeslagen ontvangen of stort bijdragen terug naar de samenleving ? Kijk eerst eens wat je zelf ontvangt en begin dan opnieuw...

    reageer
  • Och jeetje, de Urker vissers moeten iets gaan doen,. waarvoor ze GEEN subsidie krijgen. Gaan ze meteen maar weer klagen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert