RvS buigt zich over compensatie IJsselmeervissers

URK
De Raad van State in Den Haag buigt zich over de vraag of IJsselmeervissers gecompenseerd moeten worden omdat er minder wolhandkrab gevangen is.

Door de vangstbeperking op schubvis is er dit jaar ook minder bijvangst van de wolhandkrab. Bij één van de Urker IJsselmeervissers scheelt dat 20 procent aan omzet omdat de wolhandkrab veel opbrengt. In China wordt er 30 euro per kilo voor betaald.

De Raad van State doet over anderhalve maand uitspraak in deze zaak. Vanaf januari mogen IJsselmeervissers experimenteren met het vangen van wolhandkrab.

reacties (8)

 • Serge

   

  Het moet niet gekker worden.....

  reageer
 • Tja

   

  VV af en toe moet je snappen dat je niet overal verstand van hebt. In het geval van een open markt heb je gelijk. In de ijsselmeervisserij is dit compleet anders. Vergelijk het eens bijvoorbeeld met een bouwbedrijf dat ineens het volgende jaar 80% minder mag bouwen. Dit heeft niets met ondernemen en risico's te maken maar met doorgeslagen beleid

  reageer
 • Knielud

   

  Wijze woorden weer van lieden die zelf waarschijnlijk jaarlijks hun cao herzien willen hebben in hun eigen voordeel, als eerste in staking gaan als er een vermoeden bestaat dat ze een minuut over moeten werken en geen flauw idee hebben wat de baas er voor moet doen om hun eisen en rechten te kunnen blijven betalen. O wee als er een tientje per maand ingeleverd moet worden.! Zo voelt het voor de ijsselmeervissers ook als er weer eens minder mag.! U zou precies hetzelfde doen als u in de portemonnee / inkomsten geraakt wordt. Draai het ook eens om...

  reageer
 • Gert

   

  Wat een onzin dit! Ik heb dit jaar wat minder verdiend dan anders; Kan ik even gecompenseerd worden vanuit Den Haag?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als er teveel gevangen wordt willen de vissers compensatie voor de gemaakte kosten. Als er te weinig wordt gevangen willen de vissers compensatie voor de gemiste omzet. Het zou toch niet zo zijn dat een hele bedrijfstak de kans krijgt het bedrijfsrisico op de kas van de overheid af te wentelen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Harde wekers die urkers

  reageer
 • Waren die Urkers zo tegen het aan land brengen van de bijvangst?

  reageer
 • Frenky

   

  Handjes ophouden maar weer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert