Raad krijgt niks te zeggen over vervanging houten bruggen

ALMERE • Vr 18 december 2015 | 10:35 • Vrijdag 18 december 2015 | 10:35
Het afbreken of vervangen van fiets- en wandelbruggen in Almere blijft een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Een voorstel van de PvdA om de gemeenteraad daar meer zeggenschap over te geven kon donderdagavond op de Politieke Markt niet rekenen op een meerderheid.

Verschillende houten bruggen in Almere verkeren in zo'n slechte staat dat ze vervangen moeten worden. Daar is echter geen geld voor en dus worden een aantal bruggen afgebroken.

Uit een inspectie blijkt dat van de 150 fietsbruggen er 27 in een slechte of zéér slechte staat verkeren. Twee van die bruggen zijn inmiddels vervangen en één is verwijderd. Van de 24 die overblijven wordt de komende jaren bepaald wat daarmee moet gebeuren.

Wil je weten wat voor kwaliteit een brug bij jou in de buurt heeft, kijk dan in de lijst die door de gemeente gehanteerd wordt. Niet alle bruggen staan erop omdat een aantal tussen 2009 - 2015 al is vervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel