Raad krijgt niks te zeggen over vervanging houten bruggen

ALMERE
Het afbreken of vervangen van fiets- en wandelbruggen in Almere blijft een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Een voorstel van de PvdA om de gemeenteraad daar meer zeggenschap over te geven kon donderdagavond op de Politieke Markt niet rekenen op een meerderheid.

Verschillende houten bruggen in Almere verkeren in zo'n slechte staat dat ze vervangen moeten worden. Daar is echter geen geld voor en dus worden een aantal bruggen afgebroken.

Uit een inspectie blijkt dat van de 150 fietsbruggen er 27 in een slechte of zéér slechte staat verkeren. Twee van die bruggen zijn inmiddels vervangen en één is verwijderd. Van de 24 die overblijven wordt de komende jaren bepaald wat daarmee moet gebeuren.

Wil je weten wat voor kwaliteit een brug bij jou in de buurt heeft, kijk dan in de lijst die door de gemeente gehanteerd wordt. Niet alle bruggen staan erop omdat een aantal tussen 2009 - 2015 al is vervangen.

reacties (7)

 • steef

   

  die bij de roei vereniging is ook aan vervanging toe

  reageer
 • Ezelbrug

   

  Omroep Flevoland begrijpt het zeker wel. Zo houd men de waardigheid boven tafel. Het één hangt eenmaal met het andere samen. " Geluk en wijsheid gaat samen met de domme".

  reageer
 • Agnes

   

  Helaas heeft Omroep Flevoland er weer niets van begrepen.

  reageer
 • Hannes

   

  Het zijn niet alleen de bruggen kijk is naar de velen half gezonken bootjes hoe ze erbij liggen. Het is een schande hoe er met de omgeving wordt omgegaan. Almere een Floriade opzicht.

  reageer
 • Pzaal

   

  Tuurlijk joh. bruggen slopen en miljoenen in de plomp gooien aan floriade. en nog minder bussen in de stad. en nog minder wijk onderhoud. Gaat wel erg goed met de stad ofniet?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  als de raad er niet mee eens is dan weten ze echt de weg wel te vinden om dat te uiten ..... inhoudsloos besluit en Huis weet maar liefst 1 brug te noemen. deze vraag om welk bruggen dat evt. gaat is al veel eerdere gesteld en dan komt men met nietszeggende lijstjes zoals hier maar die lijstjes zeggen totaal niets over of die kan vervallen of niet. je kan de hollandse of stichtse brug er ook wel op zetten maar iedereen begrijpt dat die niet zal vervallen; echt non-info dus. als je hier dan al een agendapunt van maakt had dan minimaal dat lijstje op die bijlage even nagelopen op verwijder-optie dan ging het nog ergens over.

  reageer
 • joop

   

  Volkomen terecht. Dit is een taak van het college. Straks moet de gemeenteraad ook nog over elke stoeptegel gaan meepraten...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert