Dit zijn de best gelezen berichten van 2015

FLEVOLAND
De brand bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is het best gelezen bericht van 2015 op de website en apps van Omroep Flevoland. Het artikel is ruim 430.000 keer gelezen. De website van omroepflevoland.nl werd dit jaar in totaal zo'n 33 miljoen keer bezocht.

De meeste bezoekers werden geteld op 14 december. Op die dag werd een verdachte aangehouden na de vondst van twee doden in een woning in Lelystad en schoot de politie een verwarde man in Dronten neer.

Sport
Niet een bericht over voetbal, maar over hockey is in 2015 het vaakst bekeken bij de sport. Op 22 maart winnen de mannen van de Almeerse Hockey Club de topper van Victoria. Dit wedstrijdverslag wordt bijna 35.000 keer bekeken. Op plaats twee staat de derby tussen SV Urk en Flevo Boys en op drie weer hockey als De Almeerse wint van de koploper.

Facebook
Duidelijk is dat veel mensen via Facebook op onze website terecht komen. Via Facebook delen zij ook vaak het nieuws. Het bericht over de Almeerse kapster die tegen IS gaat vechten heeft via Facebook ruim 300.000 mensen bereikt. Het aantal mensen dat de pagina van Omroep Flevoland op Facebook leuk vindt, is het afgelopen jaar met 10.000 gestegen.

Top 10
Het bericht over de brand bij het populaire restaurant Hans en Grietje in Zeewolde is met een ruime voorsprong het meest gelezen bericht van 2015. Hier de top tien van 2015.

10 - Leeg vlot van kotter gevonden bij Boulogne-Sur-Mer - 87.988 keer gelezen
Voor de kust van het Franse Boulogne-Sur-Mer zinkt de Z-85 Morgenster. Vier bemanningsleden komen om, onder hen de Urkers Jan Kramer en Bert Woort.

9 - Urkers rouwen om verdronken schipper - 100.319 keer gelezen
Urker schipper Jan de Boer slaat overboord en verdrinkt. Dat gebeurt op volle zee, zo'n driehonderd kilometer ten noorden van Den Helder. De Boer was een bekende visser en voorvechter van duurzame visserij.

8 - Verongelukte motorrijder was politieman - 100.968 keer gelezen
Bij een botsing met een tractor komt in maart een motorrijder om het leven. Later blijkt dat het om een 41-jarige politieagent uit Lelystad gaat.

7 - Batavia Stad zoekt 75 nieuwe werknemers - 103.667 keer gelezen
Het gaat goed met Batavia Stad en daarom zijn er nieuwe medewerkers nodig. Een aankondigend bericht over een sollicitatiedag scoort opvallend goed. Het wordt vooral veel gedeeld op de sociale media waar mensen elkaar attenderen op de vacatures.

6 - Marokkaanse vrouwen mishandeld en uitgescholden - 108.330 keer gelezen
Twee Almeerse vrouwen van Marokkaanse komaf worden in Almere mishandeld en uitgescholden. Volgens de politie reed een man op zijn fiets tegen de vrouwen van 50 en 61 aan en hield hij daarna een racistische scheldkanonnade.

5 - Mishandeling massaal bekeken op Facebook - 114.354 keer gelezen
Een Almeers filmpje op Facebook zorgt voor commotie. Er is te zien hoe een paar tienermeisjes een ander meisje slaan en schoppen. De betrokkenen hebben zich uiteindelijk na alle aandacht zelf bij de politie gemeld.

4 - Onderzoek naar doden in woning nog niet afgerond - 150.668 keer gelezen
Op zondagavond 13 december worden in een huis aan de Kinselmeerstraat in Lelystad twee lichamen gevonden. Later blijkt dat het om de 15-jarige Fleur van der Mark en haar moeder Manon Pieters (41) gaat. De stiefvader van het gezin, Alex L., wordt een dag later aangehouden op verdenking van moord.

3 - Politie start intern onderzoek naar handelen motoragent - 170.403 keer gelezen
Op Facebook duikt een filmpje op van een motoragent die een jongen in de boeien heeft geslagen en hem laat meelopen naar het politiebureau in Almere. Er wordt schande gesproken van de actie en ook de politie is niet blij. Na een intern onderzoek wordt de agent gestraft omdat hij zich niet aan de instructies heeft gehouden. Wat de straf precies inhoudt, wil de politie niet zeggen.

2 - Almeerse kapster vecht in Irak tegen IS - 198.893 keer gelezen
Het hele jaar is de strijd tegen Islamitische Staat in het nieuws. De Almeerse kapster Shilan Hamid besluit om naar Noord-Irak te gaan en zich aan te sluiten bij de Koerdische strijders die tegen IS vechten. Dit komt in het nieuws enkele dagen na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs. Eind januari is de kapster naar het front vertrokken. Volgens haar familie gaat het op dit moment goed met haar, maar is ze gestopt met vechten en niet meer in het Midden-Oosten.

1 - Pannenkoekenhuis Hans en Grietje afgebrand - 431.588 keer gelezen
In de nacht van maandag op dinsdag zorgt kortsluiting in de meterkast voor een brand die het populaire restaurant Hans en Grietje in Zeewolde in de as legt. Mensen betuigen hun steun aan de ondernemers of zetten acties op. Er wordt inmiddels hard gewerkt om het restaurant weer op te bouwen. Rond de paasdagen van 2016 moet het restaurant er weer staan.

reacties (1)

  • Barbara

     

    De beste, en minst op sensatie gerichte artikelen werden het minst gelezen. Dat zegt ook wel wat..

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert