Voorzitter Vrienden van de Floriade legt taken neer

ALMERE
Cees van Vliet legt zijn taken als voorzitter van Stichting Vrienden van de Floriade neer. De ondernemer uit Weesp vindt dat de ontwikkelingen rond de Floriade 2022 te traag verlopen. Hij wordt opgevolgd door Menno Smits, managing director van de Antea Groep Nederland.

Van Vliet zegt al anderhalf jaar bezig te zijn met het sluiten van een contract met de gemeente Almere en provincie Flevoland. Dat vindt hij te lang duren, hij had het graag vorig jaar al willen tekenen. Zodra het contract er is, kan de organisatie activiteiten organiseren op het Floriadeterrein.

Niet alleen Van Vliet legt zijn bestuurstaken neer. Ook Jan Willem Meinsma en Arthur Bouvy stoppen als bestuurslid. Zij worden opgevolgd door Rien Komen, directeur Hogeschool Windesheim Flevoland en Nathal van Rijn, directievoorzitter Rabobank Almere.

reacties (8)

 • -Z-

   

  Lang leve de Floriade, een Almeers Burgemeester en Wethouders-, en gemeenteraads-project zonder vrienden. De volgende generatie nep-vrienden zijn bekende namen van de Almeerse elite-incrowd, die staan te trappelen om met oude bekenden van het oude-mannen-netwerkje weer eens wat anders op te pakken. Want zij zijn sociaal betrokken Almeerders, ''die de stad vooruit willen helpen''. Die zichzelf en hun CV vooruit willen helpen ja ! Want ''de stad van de Floriade'' heeft helemaal geen vrienden. Enkel belanghebbenden. Meeliftend op gebakken lucht. Een echte vriend zou in een vriendschap de ander waarschuwen, zoals Cees van Vliet heeft gedaan. Mee blijven heulen (de nieuwe vrienden)om over de rug van je vriend (de Floriade) er zelf beter van te worden is geen vriendschap. De Floriade is begin 2016 niks meer dan het idee dat er in 2012 al lag. Van de ''tien-jaar-making-of'' zijn de eerste vier jaar al verpruts. Deze nieuwe generatie zal zorg dragen voor geen kritiek op de gemeente, het ophemelen van de kansen van de Floriade, en het bewerkstelligen van net zo veel niks als hun voorgangers.

  reageer
 • koos

   

  grootste grap blijft: er MOETEN ruim 2 miljoen BETALENDE bezoekers komen. Zijn het er "slechts" 1,5 miljoen dan is er 20 miljoen tekort....

  reageer
 • Dirk2

   

  Mooi setje semi ambtenaren erbij! Die zullen wel gedwee meehuilen met de publieke wolven. Ik begrijp werkelijk niet dat iemand dit ook nog maar serieus neemt. De Almeerse Flopriade wordt het grootste debacle uit de Flevolandse geschiedenis, let maar op!

  reageer
 • Robert

   

  Ik wist niet dat de Floriade vrienden had. Dan moet er iets te halen zijn voor de vrienden. De vrienden zullen er vast beter van worden terwijl de Almeerse bevolking straks mag opdraaien voor het financiële debacle.

  reageer
 • Hannes

   

  Als nieuwe voorzitter zou ik zeggen, maar dan wel op een andere locatie. Anders blijf je maar door modderen. Dan pas ben je zeker op de goede weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Haha ...Wie had dit verwacht ūüėā

  reageer
 • Hotsjee

   

  En de volgende lading die een graantje meepikt voor de flop volledig is.

  reageer
 • jan

   

  Garantie voor succes die Floriade hahaha

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert