Ton Theunis 'in afzondering' voor legende WitchWorld

ALMERE
Initiatiefnemer van het Almeerse pretpark WitchWorld Ton Theunis heeft zich voor de komende twee weken afgezonderd in Zweden. Hij werkt daar aan de afronding van een boek dat de legende van WitchWorld vertelt.

Theunis, die als crimeschrijver al meerdere boeken op zijn naam heeft staan, heeft over de legende in het verleden al een klein tipje van de sluier opgelicht. De hoofdrol is weggelegd voor jonkvrouwe Elaine van Berlichem die bevriend raakt met Toerio, een klein mannetje met puntoren. Het verhaal speelt zich ongeveer duizend na Christus af en zit vol met ridders en jonkheren.

WitchWorld maakte in oktober vorig jaar bekend een principeovereenkomst te hebben gesloten om Kasteel Almere over te nemen. Theunis is op dit moment nog bezig om de financiering voor de aankoop van de 'ruïne' rond te krijgen. Voor het complete park is ongeveer negentig miljoen euro nodig.

reacties (17)

 • Wakker

   

  Om verlies te nemen zal er wel een winnaar moeten zijn!...En dat laat nog jaren opzicht wachten. Wat nog gepaard zult gaan met verschillende spelers.

  reageer
 • Dromer

   

  Der is altijd nog een "AMZONE" gebied om over te DROMEN.

  reageer
 • -Z-

   

  Lang heb ik met u meegedroomd. Lang ook heb ik mijn droom verteld aan iedereen. Maar de fabel van Witchworld wordt nog meer geloofd dan de fabel Floriade. Neem uw verlies, zie met lede ogen de komende jaren aan, en erger u aan het zorgeloze leven van hen die bij deze projecten betrokken raken. Het is niet anders, ''de mens'' anno 2016 is veranderd. Nu omarmt hij liefdevol commercie, verkoopt zijn ziel op voorhand, claimt schreeuwend zijn uniciteit en doet precies waar hij zelf zin in heeft. Almere is bij uitstek de stad waar deze mentaliteit wortel heeft kunnen, en mogen schieten. Daar is de Floriade uit gegroeid, en WitchWorld uit ontstaan.

  reageer
 • Dromer

   

  Mijnheer Theunis.,,, Neem aan dat U met de Gemeente al heeft gesproken, om de Floriade voor een halfjaar, rond het Kasteel tot een spektakel te maken.... Met het Kasteel als middelpunt met dakpannen als zonnepanelen,. Met al zijn Karikatuur., en navolgende duurzame mogelijkheden.... Met moed en belijd, moet het zeker lukken. " geduld over wint alles". Zal zeker in de begroting miljoenen € besparen.

  reageer
 • loper

   

  Natuurlijk is het een leuk idee. Natuurlijk zou het fijn zijn als er 300 mensen aan het werk kunnen. Natuurlijk zou het super zijn als er een miljoen bezoekers naar Almere komen. Natuurlijk, natuurlijk.....DAAROM is het ook zo jammer dat dit soort (totaal onhaalbare, de man denkt 80 miljoen op te halen, meer om te zetten p.p. dan de Efteling EN meer bezoekers dan Walibi in jaar 1 al te halen) verhalen altijd weer zorgen voor teleurstelling. Na Kasteel (deel 1), Omniworld, Icedome en noem maar op is er straks weer iets wat niet lukt. En dat terwijl je het die vreselijke aardige man zo gunt. Jammer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Zet hem op Ton. Ben benieuwd hoe het gaat worden

  reageer
 • Jan

   

  Jeetje, wat een zuurpruimen hier weer... Duidelijk dat sommige mensen het licht in de ogen van een ander niet gunnen.

  reageer
 • Jeetje wat een haters hier. Blij dat er tenminste nog iemand is met fantasie genoeg om een leuk boek te schrijven en een leuk park te creëren.

  reageer
 • Peter

   

  Zoals op de open kasteeldagen al bleek is WitchWorld meer dan Ton Theunis alleen. Met z'n allen wordt bij WitchWorld gewoon verder gewerkt aan het realiseren van vele nieuwe arbeidsplaatsen. Deze ontstaan op een unieke, inspirerende plaats in Almere!

  reageer
 • Krek

   

  afgezonderd, dat betekend niet bereikbaar voor moeilijke vragen, moest april niet alles financieel geregeld zijn......

  reageer
 • Pietje P.

   

  Ik voel een iceworldje aankomen.... Hij kan zich beter de komende 4 maanden meer dan fulltime bezighouden met zijn financiën anders gaat het hele feestje niet door en heeft ie alleen een boekje geschreven. Komt bekend voor toch.

  reageer
 • Antje

   

  Jaloers....... WitchWorld is weer wat anders dan naar de Efteling gaan, dit is ook weer 'n leuk uitje voor de hele familie. En... goed voor de economie van Almere....

  reageer
 • Jond

   

  Vreemd: hij is in Zweden om te schrijven aan zijn boek én hij is bezig met de financiering. Dat tweede betekent dus dat er wel een plan is maar geen geld. Zo heb ik ook nog héél veel plannen, zonder geld...... Schoenmaker: hou je bij je leest......ga lekker een boek schrijven en verdwijn daarna weer in de anonimiteit! Dat is het beste voor iedereen!

  reageer
 • kritiesj

   

  Hij is zeker per bezem richting Zweden vertrokken

  reageer
 • Trollenkoning

   

  Het is anders serieus genoeg hij harkt miljoenen binnen via naïeve investeerders met wat Lord of the rings achtige posters en blijkbaar een vlotte babbel, zo zie je maar een maatpak met stropdas en een Maserati doet wonderen.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Het sprookje begint nu al echt voor Dhr Theunis, lekker comfortabel als bekend professioneel crime schrijver een soort van doktersromannetje produceren in het trollen en kabouterland Zweden van het jaar duizend, ik zie nu al Lord of the rings achtige beelden aan mijn netvlies voorbij trekken.

  reageer
 • Arie

   

  wat een kinderachtige vent. Een klein mannetje met puntoren?? Kan hij zich niet met serieuzere zaken bezig houden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert