Verbazing Luttelgeest over handelwijze gemeente

NOORDOOSTPOLDER • Vr 29 januari 2016 | 11:00 • Vrijdag 29 januari 2016 | 11:00
Inwoners van Luttelgeest verbazen zich over de manier waarop de gemeente Noordoostpolder omgaat met de plannen voor een tweede azc in het dorp. De dorpsbewoners zeggen niet op de hoogte te zijn gebracht ook niet te zijn uitgenodigd voor de besloten bijeenkomst van donderdagavond.

In de Orchideeënhoeve werd een informatieavond gehouden voor direct omwonenden van het azc. De burgemeester besloot een noodbevel af te kondigen, wat leidde tot veel kritiek vanuit de politiek en journalistiek. Ook de inwoners van Luttelgeest zijn niet te spreken over de aanpak van de burgemeester. Ze wisten van niets en kwamen er via de media achter dat er mogelijk een nieuw asielzoekerscentrum in Luttelgeest komt.

Daarnaast vinden ze het opmerkelijk dat er opnieuw voor Luttelgeest wordt gekozen. Inwoners geven de voorkeur aan een andere locatie in Noordoostpolder.

De gemeente Noordoostpolder houdt volgende week donderdag openbare bijeenkomsten over de komst van een nieuw asielzoekerscentrum.

De bijeenkomsten worden gehouden in Bant, Luttelgeest en Kuinre. Het gaat om drie afzonderlijke informatie-avonden. Daar worden omwonenden en belangstellenden bijgepraat over het voornemen om een nieuw azc in de gemeente te vestigen.

[https://twitter.com/WimvanWegen/status/693005177079619584]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel