Verbazing Luttelgeest over handelwijze gemeente

NOORDOOSTPOLDER
Inwoners van Luttelgeest verbazen zich over de manier waarop de gemeente Noordoostpolder omgaat met de plannen voor een tweede azc in het dorp. De dorpsbewoners zeggen niet op de hoogte te zijn gebracht ook niet te zijn uitgenodigd voor de besloten bijeenkomst van donderdagavond.

In de Orchideeënhoeve werd een informatieavond gehouden voor direct omwonenden van het azc. De burgemeester besloot een noodbevel af te kondigen, wat leidde tot veel kritiek vanuit de politiek en journalistiek. Ook de inwoners van Luttelgeest zijn niet te spreken over de aanpak van de burgemeester. Ze wisten van niets en kwamen er via de media achter dat er mogelijk een nieuw asielzoekerscentrum in Luttelgeest komt.

Daarnaast vinden ze het opmerkelijk dat er opnieuw voor Luttelgeest wordt gekozen. Inwoners geven de voorkeur aan een andere locatie in Noordoostpolder.

De gemeente Noordoostpolder houdt volgende week donderdag openbare bijeenkomsten over de komst van een nieuw asielzoekerscentrum.

De bijeenkomsten worden gehouden in Bant, Luttelgeest en Kuinre. Het gaat om drie afzonderlijke informatie-avonden. Daar worden omwonenden en belangstellenden bijgepraat over het voornemen om een nieuw azc in de gemeente te vestigen.


reacties (5)

 • schaapjes

   

  Storm in glas water nu blijkt dat er geen tweede azc komt daar.

  reageer
 • CT

   

  De raad van NOP dient zich te beklagen over d handelswijze van deze burgemeester. Ok het komt van den haag, weren die boel. Maar je krijgt steeds meer onrust. Geef een ieder inspraak, luister naar de mensen, maar laat ook de pers zijn werk doen. Het is een schande dat die zijn weggestuurd. Ik hoop dat er nu een kortgeding komt waaruit duidelijk blijkt dat dit handelen onacceptabel is. De vrije journalistiek is de hoeder van de democratie. De partijen hebben bezwaar over het handelen als Turkije hoe die omgaan met waarheids vinding, dat begint hier nu ook in ons land. Maar ja wat wil je met zo een minister president. Nu is het aan het CDA durft die als grootste partij zijn afkeuring kenbaar te maken, ook al is de burgemeester van CDA huizen? Ik wist het wel.

  reageer
 • frackingtime

   

  Maakt niet uit het is een grote show, van burgerlijke invloed is nooit sprake geweest, er zijn meer landen de revue gepasseerd welke de D van Democratie voeren of voerden. Er zit wel een voordeel aan de koopwoning sector zal floreren, de huizen zullen goedkoper worden.

  reageer
 • medewerker

   

  laat ons centrum gewoon uitbereiden er is alle voorzieningen aanwezig en er is ruimte, gewoon doen

  reageer
 • Oud lelystedeling

   

  Als de burgemeester iets uutvte delen heeft (promotie, campagne)van bekt hij zelfde pers en als het niet uitkomt dan moeten ze weg blijven. Raar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert