Homerusmarkt loopt nog steeds niet goed

ALMERE
De Homerusmarkt in Almere Poort weet zo'n anderhalf jaar na de opening nog steeds niet veel klanten te trekken. Een groot deel van de overdekte markt staat leeg, waardoor het niet aantrekkelijk is om er inkopen te doen.

Een aantal van de winkeltjes is alleen op zaterdag open, omdat de eigenaren nog een andere baan hebben. Dit moeten ze blijven doen omdat de onderneming in de Homerusmarkt niet voldoende inkomsten oplevert. Toch heeft een deel van de ondernemers in de markthal er vertrouwen in dat het tij zal keren. Vooral de bouw van Tiny Houses op de bouwexpo naast de Homerusmarkt zal een positief effect hebben op het aantal mensen dat daar wil winkelen.

Ook hopen de ondernemers dat er op korte termijn een supermarkt in de buurt komt, waardoor de buurtbewoners niet meer al hun boodschappen ergens anders hoeven te doen. Het oprichten van een ondernemersvereniging voor meer slagkracht en het organiseren van kleine evenementen kunnen bijdragen aan meer klandizie.

reacties (12)

 • steef

   

  poort is saai dus ja

  reageer
 • ron

   

  misschien eens beginne met 2 middagen en de zaterdag en daarnaast je eigen baan houden

  reageer
 • Ab

   

  Initiatief vd gemeente is goed. Echter doe eerst marktonderzoek of iets haalbaar is. Zonder een groot winkelcentrum of supermarkt is dit niet haalbaar.

  reageer
 • Mamoet

   

  Het verbaast mij dat men durfde te denken dat dit levensvatbaar was

  reageer
 • Yaron

   

  Ik blijf het moeilijk vinden... Ik vertel altijd enthousiast over de Homerusmarkt maar ik moet er wel altijd een "maar" bij zeggen. Vaste klanten zijn er wel en die komen ook wel. Het probleem ligt bij voorbijgangers of wandelende mensen. Die zien dan onder andere: Viswinkel half leeg en dicht, haarklipjes winkel dicht, soort van atelier, tassenwinkel, kaas alleen open dinsdag tot zaterdag tussen 12 en 17, lege kebabtent, gesloten bakker, soort van slijterij en een 2de handskleding winkel. De Homerusmarkt klinkt fantastisch en heeft winkels nodig zoals op een markt. Een groenteboer, slager, viswinkel, kaasboer, verse noten, belegde broodjes, patat, bakker. Sommige zijn er maar veel niet. Het gebouw is ook niet ideaal. Je hebt een buitenschil, benden binnenschil en boven binnenschil. De ondernemers die er nu zitten zullen een lange adem nodig hebben en moeten wachten op meer bewoners in Poort. De Tiny Houses die komen zullen in ieder geval al een meerwaarde zijn. Dus ik ben niet positief maar zie nog steeds wel veel kansen en mogelijkheden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arie

   

  Ik had hier nog nooit van gehoord.

  reageer
 • Wees blij.

 • Krek.

   

  Helaas. Volkomen kansloos. En waarom? Heel simpel: gewoonweg niet genoeg bewoners. Er is deze "ondernemers" door de gemeente een heel ander beeld geschetst van wat er allemaal zou komen en gebeuren. Ze zijn er gewoon ingetrapt. Echt triest voor die mensen. En de mensen die voor Tiny Houses komen ? Nou, ze komen de 1e week even kijken, meer niet...

  reageer
 • Repelsteeltje

   

  Wat er niet was, is er niet, en zal er niet zijn. (Almeers almanak)

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Wat ik van de foto's zie is het hetzelfde principe als het vroegere circus in Almere-stad dat een paar jaar geleden is gesloopt, en dat draaide volgens mij destijds goed (weet nog steeds niet waarom het is gesloopt), maar inderdaad zonder goed draagvlak redden ze het niet.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het nieuwe Circus heeft 10 keer zoveel oppervlak. De vlaggetjes staan nog op het dak. Het is gesloopt omdat het oud was en als tijdeljke bebouwing werd neer gezet.

 • Marijke

   

  En wat willen de bewoners ofwel de klanten zelf?

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Tja, het idee is leuk, maar zorg voordat je gaat bouwen dat er voldoende winkeltjes /geïnteresseerden zijn. Maar dat is het grotere probleem van Almere, eerst geld uitgeven, dan pas nadenken.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het gebouw is niet van de gemeente

 • Antje Ha

   

  Het is ook een wereldvreemd ontwerp. Wie maakt er nu nog een verdieping die niet met een lift is te bereiken. Ik begrijp ook niet dat zoiets nog goedgekeurd werd. Voorts wonen er veel te weinig mensen om zo'n winkelverzamelgebouw te laten functioneren. Het is kansloos.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert