Flevo-landschap wil aansluiting bij nationaal park

LELYSTAD
Het Flevo-landschap wil meeliften met het succes van de Oostvaardersplassen als dat wordt uitgeroepen tot nationaal park. Dat zei directeur Martin Jansen van Het Flevo-landschap maandagavond in het radioprogramma Forum bij Omroep Flevoland.

Volgens Jansen zouden de Lepelaarplassen en het Natuurpark Lelystad ook bij het nationaal park moeten behoren.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman van de provincie Flevoland liet drie weken geleden al weten er vertrouwen in te hebben dat het Rijk in 2018 instemt met de plannen voor een nationaal park. De Oostvaardersplassen zouden dan twee miljoen bezoekers per jaar kunnen gaan trekken.

reacties (4)

 • Jos

   

  Een aantal jaren geleden is er een brede verbindingsstrook aangelegd en een ecoduct onder de Vaartweg. Het mocht wat kosten... En vervolgens heeft het Flevo-landschap er een hek neergezet. Stel je voor dat er een uitwisseling van dieren plaatsvind. Zo heeft iedere organisatie z'n eigen beleid. Eigenlijk zijn al die kosten en ruimtebeslag voor niks geweest.

  reageer
 • natuurliefhebber

   

  Visionair idee van Flevolandschap! Lepelaarsplassen koppelen aan Oostvaardersplassen. Huidige verbinding volstaat dan niet. Dus wel kijken of de gebieden dan beter met elkaar kunnen worden verbonden. Dan is het een prachtige kans voor mens en natuur (en Almere!).

  reageer
 • natuurkunde

   

  he dit keer geen reacties over misbruik van gemeenschapsgeld, zelfs geen onderzoek door omroepflevoland volgens mij was dit in swifterbant wel anders!!!!!!!!!

  reageer
 • boswachter

   

  hahaha dat zou hij wel willen, dat begrijp ik maar natuurpark was 20 jaar geleden misschien een optie voor nationaal park maar nu is het een pretpark geworden en heeft langzaam maar zeker niks meer met natuur te maken laat staan met nationaal park !!de echte boswachters zijn er niet meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert