Winkeliers niet blij met opstelling gemeenteraad

LELYSTAD
Winkeliers in het centrum van Lelystad zijn niet blij met de opstelling van de gemeenteraad. Dat zegt Wiebe van der Meer, de kersverse voorzitter van Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad. Volgens hem maken de raadsleden er een potje van als het gaat om pogingen om van het stadshart een succes te maken.

Van der Meer noemt als voorbeeld het parkeergeld. Er zijn plannen om het eerste half uur gratis te maken. Maar dat gaat Van der Meer niet ver genoeg. Bovendien doet de raad er te lang over om een besluit te nemen.

Het nieuwe bestuur van de winkeliersvereniging wil de komende tijd ook zelf wat plannen van de grond krijgen. Zo zouden winkels in het centrum van Lelystad allemaal open moeten op koopzondag.

Ook komt er een experiment met ruimere openingstijden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in plaats van een standaard koopavond. Tenslotte moet ook het fietsverbod weer gehandhaafd worden zodat iedereen veilig kan winkelen.

reacties (26)

 • Noor

   

  Weer eerst maar eens die fietsers uit het centrum, je moet goed links en rechts kijken want je wordt zo voor je sokken gereden met je rollator ik ga wel naar het lelycentrum boodschappen doen

  reageer
 • Jan

   

  Wat is er eigenlijk mis met het centrum? Ik vind het prima zo. Zeker op zaterdag. Je kan een visje kopen en een paar nieuwe schoenen of andere normale Zaken ook. Niks meer aan doen zou ik zeggen. Kwestie van vraag en aanbod, ook al gaat het terug naar 10 winkels... Rondom het stadhuis. Ook prima.

  reageer
 • Danielle

   

  Fietsverbod lijkt mij geweldig!! Ik moet continu opletten of mijn kind niet aangereden gaat worden... Lekker rustig winkelen zit er niet eens in

  reageer
 • Jos

   

  Hoewel ik begrip kan hebben voor de gemaakte opmerkingen heb ik ook het gevoel dat de bestaande winkels op deze manier tekort wordt gedaan. In plaats van klagen kunnen we ook allemaal toch proberen om wel eerst in het eigen stadshart te shoppen ? De bestaande winkeliers doen immers ook hun best ondanks dat er velen aan het overleven zijn? Zo zijn er in de Kroonpassage het afgelopen jaar nagenoeg elke maand leuke acties geweest ! In plaats van te focussen op de minder goede dingen kun je ook kijken naar de wél mooie ondernemingen.

  reageer
 • Nawien

   

  Joh, je hebt hartstikke gelijk. Je moet wel beetje tokkie zijn als je wat kan vinden in het centrum. Rij met telefoon shops. Lege panden, verdwaalde asielzoekers, en nu de 3e telefoonreparatie winkel in straal van 50-80 meter. Weinig hoop dat dit snel opgelost kan zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karin

   

  inderdaad Nikky, een simpel eenvoudig kinder badpakje was gewoon niet te koop , ze sturen je zelf naar het internet. En dat in een kinderrijke stad!

  reageer
 • Nikky

   

  ik maak helemaal de winkels niet kapot. Als de winkels het aanbod wat ik nodig heb niet hebben, zal ik toch online moeten kopen.

  reageer
 • nikky

   

  Dan moet er wel een leuk en beter aanbod van winkels zijn. Als ik naar iets op zoek ben, is het vaak niet te vinden in de winkels in Lelystad. Dus moet ik wel online bestellen. Dat was voor het internet trouwens ook zo, als ik dan iets nodig had, moest ik altijd naar Amsterdam, omdat ze het hier niet hadden.

  reageer
 • Henk

   

  Precies! Minder evenementen, daar trekken we mensen mee naar de stad.

  reageer
 • Sem

   

  Ik vind het vooruitzicht dat ik straks niet meer lekker kan winkelen heel naar. Via internet vind je lang niet zoveel als wanneer je winkel in winkel uit kunt lopen. De bewoners maken het centrum kapot door hun geld er niet te besteden. Extra koopavonden is niet nodig. Zorg ervoor dat er geen subsidie meer is op leegstand, zodat vastgoed eigenaren ervoor gaan zorgen dat hun pand verhuurt wordt.

  reageer
 • ed

   

  De subsidie aan Dutch Match Cup verstrekt in 2015 terugvorderen en krijgen en deze t.b.v. gratis parkeren gebruiken.

  reageer
 • Joke

   

  Oh oh, wat maken de automensjes zich weer druk, pak de fiets, de bus of ga lelker wandelen, stelletje mopperaars.

  reageer
 • Johan10

   

  Kom in ACTIE Raad en andere politici! Luister nu eens naar de inwoners en winkeliers. Geen geklets meer maar gratis parkeren.

  reageer
 • De Vries

   

  De winkeliers zijn zelf ook schuld aan de ongezelligheid. Overal die stomme reclameborden op stoepen. Kijk eens naar andere steden in het buitenland. Daar zie je veel groen, mooie betsrating, her en der bankjes en fonteintjes. Gemeente, doe daar wat aan. En extra openingstijden zit niemand te wachten. Eventueel maandag tot vrijdag van 0900-1900, zaterdag van 0900-1700, maar niet op zondag en ook geen extra koopavonden. Dan de huur wat lager maken, zodat het voor winkeliers weer aantrekkelijk wordt een pand te huren.

  reageer
 • frits

   

  Dat half uur gratis parkeren komt er niet met dit gemeentebestuur. Een kostendekkende parkeerexploitatie is het uitgangspunt van de gemeentebegroting. Dus de gemeente gaat deze kosten niet betalen. Die rekening gaat bij de winkeliers neergelegd worden, en die hebben dat geld ook niet. Ik zou de gemeente op willen roepen om citymarketing en evenementencoördinatie op te doeken, en dat geld te steken in gratis parkeren. Dat is veel nuttiger voor deze stad dan citymarketing.

  reageer
 • Rob

   

  Minimaal 2 uur vrij parkeren zou helpen. Laat de parkeerhandhavers maar eens op de hondendrollen en fietsen letten i.p.v. autootje plagen. Fietsverbod ben ik voor! Word bijna dagelijks uit mijn schoenen gereden. Fietspaden genoeg maar daar hebben ze lak aan. Snelheidbeperking scootmobiels ook maar gelijk invoeren. Opknapbeurt Gordiaan een kans geven, volgens mij gaat het al een stuk beter. En misschien niet meer zo negatief over onze stad uitlaten zijn mensen! Ik zie ook weer nieuw initiatief bij dit ondernemersbestuur, succes!

  reageer
 • Henk

   

  Mensen, houdt nou eens op. We hebben een prima centrum, en je krijgt zometeen een half uur parkeren cadeau. Dat krijg je in de meeste andere steden niet. Het enige wat we nog nodig hebben zijn sprankelende, gemotiveerde winkeliers die gezamenlijk de schouders er onder zetten met leuke evenementen. Houdt op met het gezeur en wijzen!

  reageer
 • Esveen

   

  Deze man slaat de spijker wel heel precies op de kop. Gemeenteraad en gemeente kan dit iedere dag oefenen op de Bataviawerf.

  reageer
 • Jacq

   

  Steun de winkeliers! Juist de kleine winkels/ondernemers, die hebben klanten/lelystedelingen hard nodig om te blijven bestaan! We maken zo ons eigen centrum kapot! En dan maar klagen dat er niets aan is/te weinig (leuke) winkels zijn... Ga eens achter de computer vandaan, wat vaker de stad in, en maak er met zijn allen wat van!

  reageer
 • frits

   

  Tja, gratis parkeren kan wel, maar dan moet er op iets anders in de gemeente 2 miljoen per jaar bezuinigd worden. Zegt u het maar. Overigens geldt er in grote delen van het stadshart geen fietsverbod. Dat willen de winkeliers misschien wel, maar is niet zo. Er valt daar dus ook niets te handhaven. En met het wegpesten van fietsers krijg je echt geen extra klanten.

  reageer
 • KC

   

  Een half uur parkeren heeft geen zin. De mensen blijven dan te kort in het centrum. Het Moet minimaal 2 uur worden, in een half uur doe alleen een kleine boodschap.

  reageer
 • Dirk2

   

  Is niks, wordt niet, zal nooit wat worden ook! Slopen, kleiner maken, horeca erin en minimaal aantal winkels, wellicht wat ambacht of kleine winkeltjes. De rest koop je op internet of buiten Lelystad. De Raad heeft dus wel degelijk gelijk!

  reageer
 • Jan

   

  Gemeenteraadsleden, ambtenaren en de rest wat daar op zown gemeentehuis rondloopt en een beetje met gemeenschapgeld smijt zit daar alleen om vooral zichzelf te verrijken.

  reageer
 • Julia

   

  Gemeenteraden zijn nooit voor de burgers cq winkeliers. Het is altijd tegenwerking!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Lekker , gezellig op zondag met m'n vrouw shoppen. Helaas niet in Lelystad....

  reageer
 • Johanneke

   

  gratis tip: kap ermee, gewoon kappen. Het centrum is prima voor je dagelijkse boodschappen maar verder niks. sfeer en beleving dat zal het nooit worden. Dit is lelystad hoor, niet de efteling. Voor meer winkels gewoon 12 minuten in de trein naar almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert