D66 NOP neigt naar compact centrum

EMMELOORD
D66 in Noordoostpolder neigt naar een compact centrum voor Emmeloord. Daarmee lijken de Democraten de meerderheid van de bevolking te volgen.

Dat zei burgerraadslid Wim van Wegen dinsdagmorgen bij Omroep Flevoland. Hij blikte vooruit op het spreekuur van de gemeenteraad dinsdagavond, waar burgers met raadsleden van gedachten kunnen wisselen over de invulling van het centrum.

Van Wegen geeft toe dat de keuze voor een compact centrum een dure keuze is. Daarbij blijft De Deel leeg en wordt de grond dus niet verkocht. Die staat nog wel in de boeken van de gemeente.

reacties (5)

 • wurgerking

   

  Ik stel voor dat de gemeente een en ander onderneemt en een soort van casco winkelcentrum neerzet in segmenten, en deze per segment verkoopt aan de neringdoenden, deze bouwen het af naar eigen inzicht en hebben zodoende een onbedreigde betaalbare ruimte zodat deze de hete adem/huurverhogingen van de projectontwikkelaars/investeerders niet meer hoeven te ondergaan en vrijelijk kunnen/kan ondernemen. Het verkopen van de ruimtes aan projectontwikkelaars, investeerders etc moet verboden blijven, de ruimtes zouden bij exit terug moeten vallen aan de gemeente.

  reageer
 • Wim van Wegen

   

  Beste Breuk L, radio-interview niet geluisterd gok ik zomaar? We hebben wel degelijk wat te zeggen, maar als u de moeite had genomen om het fragment even te luisteren kon u ook een inhoudelijkere reactie geven over Emmeloord-Centrum en dan hadden we een gesprek. Nu kan ik er helemaal niets mee.

  reageer
 • Breuk L

   

  Wat een non-nieuws. D66 neigt naar...... Goede politieke uitspraak. Kun je nog alle kanten mee op...... Heren en Dames politici; Als u niets te zeggen heft zeg dan niets!! Kies eens een standpunt en verdedig dat. Waai eens niet met alle winden mee en houd op met achteraf geldverslindende onderzoeken te eisen!

  reageer
 • Een extra super in het centrum?

   

  Hoe slim is dat? Zelfs wordt geadviseerd de winkels in die zelfde omgeving te laten verhuizen naar de Lange Nering.Een kronkel of doemdenken. Merkwaardige tegenstellingen met een projectontwikkelaar op de achtergrond en ingehuurd door een plaatselijke investeerder. Een dubbelspel met een vreemdt luchtje?? De watertorensoap met de inventaris was ook zo'n merkwaardig ruilproject.

  reageer
 • Wurgerking

   

  Wij hadden toch al een compact centrum? Al zou men een volledig nieuw zonovergoten overdekt winkelcentrum bouwen dan nog zal het niets worden, de nering doeners kunnen niet concurreren want alles is in handen van project makelaars welke alle energie wegzuigen uit de aderen van de winkeliers. Als men hier in Emmeloord een winkelcentrum wil blijven faciliteren dan zal deze elders gebouwd moeten worden en dan als kooplocatie voor de winkeliers, daarbij moet wettelijk geregeld worden dat alles uit handen blijft van projectontwikkelaars en makelaars.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert