"Plaatsen nieuwe windmolens nog onduidelijk"

FLEVOLAND
Een aantal plaatsen waar de provincie nieuwe windmolens wil toestaan, roept vragen op bij de Commissie voor de Milieueffectrapportage. Dat zegt deze commissie in een advies over het Regioplan Windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland.

De commissie vraagt zich af waarom er turbines staan gepland op plekken waar het Rijk ze niet wil hebben, en andersom. Daarom adviseert de commissie de provincie duidelijkheid te geven over het beleid en de afspraken met het Rijk.

Het Regioplan is een initiatief van de provincie en gemeenten Zeewolde, Dronten en Lelystad. Samen willen zij in Flevoland 600 oude windmolens vervangen door 300 nieuwe. Woensdagavond wordt het Regioplan besproken in een commissievergadering van Provinciale Staten.

reacties (1)

  • Als Voorstander!!

     

    Als bezoeker van verschillende landen kan ik niet begrijpen dat in het kleine Nederland de molens her en der geplaatst worden. De prachtige Noordoostpolder met Urk op het uiteinde is vernield voor jaren.De rode flitsende lichten komen zo onwerkelijk over in de natuur de molens zijn te groot in verhouding met landschap.Groots is het wel maar is dat redelijk?Jammer dat het visuele landschap ondergeschikt is geworden in deze geldbeluste wereld.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert