Statushouders kritisch over hotelopvang

LELYSTAD
De Eritreeërs die worden opgevangen in het Hotel Lelystad Airport zijn kritisch over hun onderkomen. De meeste klachten gaan over de strikte regels van het hotel. Ook slapen ze soms met te veel mensen op één kamer.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente gaan zich inspannen om de klachten van de Eritreeërs op te lossen. Dat is al eerder gebeurd. Zo waren er eerst te weinig kookpitten beschikbaar, maar daar is inmiddels verandering in gekomen.

De 26 jonge mannen worden sinds half februari opgevangen. Het gaat hier om zogeheten statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk een eigen woning krijgen in Lelystad. Maar dat is nog niet mogelijk door een tekort aan sociale huurwoningen.

Als alles goed gaat, krijgt de eerste Eritreeër begin mei een woning. Eind juli loopt de huurovereenkomst af tussen gemeente en Hotel Lelystad Airport. Dan moeten alle Eritreeërs een onderkomen hebben.

reacties (20)

 • Willem D

   

  En maar klagen waar ze vandaan komen was het beter tot ziens zou ik zeggen

  reageer
 • Hans

   

  De gemiddelde inwoner moet langer wachten dan deze mannen. Ik stel voor dat de gemeente serieus gaat praten met centrada en andere geïnteresseerde investeringsmaatschappijen. De oplossing zit hem in creatief zoeken naar een oplossing en als gemeente je niet te beperken tot juridische verantwoordelijkheid.

  reageer
 • De 26 jonge mannen worden sinds half februari opgevangen. Het gaat hier om zogeheten statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk een eigen woning krijgen in Lelystad. Maar dat is nog niet mogelijk door een tekort aan sociale huurwoningen. Als alles goed gaat, krijgt de eerste Eritreeër begin mei een woning. Eind juli loopt de huurovereenkomst af tussen gemeente en Hotel Lelystad Airport. Dan moeten alle Eritreeërs een onderkomen hebben. das best rap voor een Eigen woning, gemiddelde wachttijd voor de nederlandse burger is volgens mij heel wat langer!

  reageer
 • Dirk2

   

  De gemeente is de betaler en de uitbater grinnikt! Los van deze statushouders is het een pauperhotel waarvan WIJ nu de rekening betalen terwijl het reeds verkocht is! Laat de gemeente dit met Centrada oplossen! De pot verwijt de ketel hier, allemaal vriendjespolitiek hier. Tijd dat de bezem er hard door gaat in deze stad!

  reageer
 • Truus

   

  Helemaal mee eens! De uitbater krijgt hier vorstelijkvoor betaald! En vooraf gemaakte afspraken (max. 3 pers op een kamer) zijn gewoonweg niet nagekomen. Het blijven wel mensen he...?

 • Ruud Rimpelmans

   

  Direct retour Eritrea deze figuren. Dit geklaag houden ze, en degenen die ze in het kader van de gezinshereniging laten overkomen, de rest van hun, door de Nederlandse samenleving gesponsorde, leven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  Wat een ondankbaarheid van deze mensen! Klagen over het aantal kookpitten en teveel mensen op een kamer. In Eritrea mag je al blij zijn met 1 kookpit, want meestal is het gewoon een houtvuur. De huisjes daar zijn qua grote niet veel meer dan hier een hotelkamer, en daar leeft een heel gezin in, ouders, grootouders en tig kinderen. Stuur deze mensen maar terug naar hun eigen gemiste luxe!

  reageer
 • Thomas

   

  Hoe vaak bent u al in Eritrea geweest dat u dat kunt zeggen? Oh, helemaal niet en u praatte onzin? Dat vermoedde ik al...

 • frits

   

  Eritrea moest en zou 25 jaar geleden per se met alle geweld (letterlijk) onafhankelijk worden. Vervolgens hebben ze er in hun nieuwe land niets van gebakken, en er een klerezooi van gemaakt. En vervolgens zijn ze massaal als economisch vluchteling naar het buitenland getrokken. Onbegrijpelijk dat deze economische gelukszoekers een verblijfsstatus gekregen hebben. Wanneer beperken we dat in dit land nu eens tot echte vluchtelingen, mensen die op basis van geloof, politieke voorkeur of geaardheid in hun eigen land vervolgd worden. De rest heeft hier niets te zoeken, en moet gewoon uitgewezen worden. Deze klagende Eritreeërs voorop.

  reageer
 • frits

   

  Bed, bad en brood. Meer niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een hok en een bak voer bedoel je?

 • Render

   

  Misschien kunnen deze mensen wat meer respect op brengen. Zo niet vergunning intrekken en terugsturen.

  reageer
 • Janl

   

  Heel Europa overspoeld met dit soort gelukzoekers. En het blijkt, totaal geen vluchtelingen, maar klagers, die allemaal hier verwachten dat alles voor ze geregeld is, zoals zij het willen, en anders eisen. Al zo vaak gezegd, maar de collectieve ontkenning van de welkom zingers blijft gewoon doorgaan. Hebben we al in de gaten wat dit straks gaat betekenen? Ghetto's waar ooit de sociale woningbouw bestond, ingenomen door dit soort klanten. Alleen als je in een koopwoning woont blijf je heerlijk gevrijwaard van deze toestanden, zoals die nu heersen in de buitenwijken van Parijs, om maar eens een voorbeeld te noemen. Een wereld waar u en ik niet veilig kunnen rondlopen. En maar pamperen en voortrekken boven de mensen die al jaren wachten op een betaalbare huurwoning. Waar blijft die sobere woningopvang? Want dat was toch de bedoeling? Stop ze maar in omgebouwde containers, dat is toch ook goed genoeg voor studenten? Of moeten deze jonge gelukzoekers een hele woning gaan inpikken? Kan iemand mij uitleggen met welk recht?

  reageer
 • Gekhoor

   

  Wees blij met onderdak! Waar gaat het heen joh, je zit er warm en droog, oo een camping moet je ook creperen met minder gas/kookpitten! Wees Blij met een bed, verwarming en überhaupt de mogelijkheid tot koken! En anders... Terug naar waar je vandaan komt.

  reageer
 • Car

   

  Wat een kapsones heb die gasten. Inpakken en terug naar eigen land waar het allemaal zou goed is!

  reageer
 • Riek

   

  Zijn ze hier al zo lang dat ze al in aanmering kmen voor een woning Er zijn mensen die al heel lang lid zijn en nog geen woning krijgen. Of als je in een situatie beland dat je geen huis meer hebt dan zijn ze echt niet behulpzaam hoor dan mag je hopen dat je bij vrienden of fam terecht kan Anders heb je een probleem pffffff ik vindt dat ze niet mogen klagen ze hebben een dak boven hun hoofd

  reageer
 • Jacob

   

  Terwijl dit jaar door een gewijzigde regelgeving mensen tussen wal en schip vallen bij het vinden van een plekje in een hospice, worden jonge mannen uit den verre op basis van een flutverhaal over vermeende onveiligheid op hun wenken bediend over de ruggen van de authentieke Nederlander. Wat ben ik van dit land en de hier heersende "etische waarden" gaan walgen.

  reageer
 • zus van frenky

   

  Als je het beter wilt moet je je handjes laten wapperen.Ik heb ook nooit iets voor niks gekregen.

  reageer
 • Han.

   

  Toen er nog geen asielzoekers in het hotel zaten, klaagde ook alle gasten steen en been over het hotel.

  reageer
 • Jacob

   

  Die hadden dan alle recht daartoe omdat zij ZELF de rekening betaalden.

 • Hans

   

  "Jonge mannen?" Zitten er dan geen vrouwen en kinderen bij?

  reageer
 • Jop

   

  Nee die komen allemaal nog als ze een huisje hebben. Het is een schandalig beleid in Nederland. Mijn zoon wacht al bijna 7 jaar voor een huisje in Lelystad om samen te wonen en deze gelukzoekers krijgen een huis binnen 3 maanden en klagen ook nog! Terug naar eigen land met die lui.

 • laat ze dan lekker naar hun eigen terug gaan met hun praatjes...en dan beloond worden met een huis,terwijl het eigen volk jaren moet wachten op een woning hier in Lelystad.

  reageer
 • Peet

   

  Eruit met dat volk.....menig zou blij zijn dat hij of zij onderdak heeft.... Dit tuig moet gewoon terug naar hun eigen land.....

  reageer
 • Bram

   

  Dit is toch geen nieuws,en het gezegde geld nog steeds in Nederland als je het ergens beter kan krijgen moet je Gaan!!!!!!

  reageer
 • robert

   

  Helemaal mee eens.😈

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert