Bedrijfskring verbaasd over gebrek voortgang Floriade

ALMERE
De Vereniging Bedrijfskring Almere, VBA, vindt het vreemd dat er nog zo weinig voortgang zit in de Floriade van Almere, die over zes jaar in de stad wordt gehouden.

Nu het zo lang stil blijft, wil de VBA onder haar leden peilen of er bij de ondernemers nog wel interesse is voor het project.

De bedrijfskring heeft een enquête samengesteld om duidelijk te krijgen wat ondernemers vinden van de Floriade. Zo wordt een cijfer gevraagd voor het project tot nu toe. Ook vraagt de VBA aan haar leden of ze kansen zien voor hun bedrijf.

reacties (13)

 • -Z-

   

  Dit is gevijnsde verbazing. De dekmantel om zonder gezichtsverlies weg te kunnen stappen van dit debacle. Tenminste, dat denk ik. Want ik ken nog niet 1 onderneming die zich publiekelijk enthousiast heeft getoond. Behalve wat vage zzp-ers en lokaal belanghebbenden blijft het akelig algemeen stil. De VBA zou beter kunnen investeren in tijd, geld, aandacht voor een echt groen hart van Almere. Het Weerwatergebied als blijvende trekkende factor met veel watersport, een jeudherberg, een museum en een camping. Gasten die best ook een middag Citymall036 willen doen. Organiseer wat meer reuring in de stad en het Weerwatergebied wordt een betere sociale trekpleister dan het Vondelpark. Moet je wel serieus durven. Niet afwachten tot iets zots als een Floriade de VBA gedl komt brengen, maar als ondernemers echt smaen aan de slag voor een bloeiend groen hart dat Almere nodig heeft, en zal opwaarderen. Op alle fronten. 200.000 inwoners zullen de lokale ondernemers op handen dragen. Maar zeg als VBA eerst maar eens duidelijk tegen de raad dat dit businessplan leuk dromen is , maar vooral tot nu toe soms zelfs aantoonbaar bedrog. En dan met een haven, camping, bomen, stranden, veerbootjes en frisse ideeen aan de slag. Succes, ondernemend Almere !

  reageer
 • Jos

   

  Wat is jouw punt?

  reageer
 • Pzaal

   

  Verbaasd?? Zag het jaren geleden al aankomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Stoppen met schreeuwen bedoel je?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ik denk niet dat er veel bedrijven staan te springen om hier geld in te steken. Almere is geen toeristische stad, het zal tijdelijk wat publiek opleveren, daarna blijft men zitten met de financiële kater.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Eindelijk! Kritiek uit eigen kring!!!!!! STOPPEN DUS!!!

  reageer
 • Hannes

   

  Verbaast, dat overkomt je pas als je met een waas voor je loopt, en alleen maar aan de belangen denkt van iemand die denkt dat ze de wijsheid in pacht hebben. Nogmaals hoe vaak is al aangegeven dat de geplande locatie niet geschikt is. En zeker niet voor een woonwijk, "waar het allemaal omdraait". .. Het nieuwe netwerken maakt de Floriade voor de toekomst overbodig. Er zijn al zoveel nieuwe duurzame technieken op de markt, waarbij de Floriade ver op achterloopt. Zorg gewoon met diversen evenementen en thema´s dat het bedrijfsleven een kans krijgt hun nieuwe technologische kennis tentoon kunnen stellen...En daar kan rondom het Kasteel zeker een bijdrage aangeven.!!!!!! . Maar ga niet om een cijfer vragen, want dat geeft een bepaalde onkunde aan, en daar zit het bedrijfsleven zeker niet op te wachten... Almere kan opzicht al een Floriade worden!!!!

  reageer
 • Willem D

   

  Welk bedrijf wil er nu verlies draaien

  reageer
 • De bedrijfskring is verbaasd dat het nog zo stil is rond dit te mislukken project, het zal mijn verbazen als ze toch nog iets gaan doen.

  reageer
 • Otto Oorflapper

   

  Ben benieuwd of er bedrijven zijn die interesse hebben in dit project dat tientallen miljoenen euros verlies gaat geven. Misschien kan het bedrijfsleven de Almeerse politiek ervan overtuigen de stekker uit dit project te trekken.

  reageer
 • loper

   

  ja logisch van de VBA, het baasje daarvan had hele hoge verwachtingen van de floriade, en dan vooral zijn eigen rol erin....maar ja...

  reageer
 • Flevolander

   

  Het is niets en het wordt niet. Ja met miljoenen verlies misschien.

  reageer
 • Ron

   

  Zat daar niet een nieuwe dure directeur?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert