Wethouder ontkent conflict rond Floriade-ambtenaar

ALMERE
De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema heeft donderdagavond ontkend dat er sprake is van een conflict met de projectdirecteur van de Floriade Esther van Garderen.

Eerder wilde de gemeente geen uitspraken doen over de situatie rondom deze directeur omdat er over ambtenaren geen uitspraken worden gedaan. Tegen de gemeenteraad deed Herrema dat wel. Hij gaf aan dat zij inderdaad ziek is en er aan vervanging wordt gewerkt.

Omroep Flevoland bracht woensdag het bericht dat de top-ambtenaar ziek thuis zit vanwege een conflict en dat zij wordt vervangen. Daarmee wordt in een half jaar tijd een derde ambtenaar verantwoordelijk voor de organisatie van de Floriade.

Wethouder Herrema gaat ervan uit dat Van Garderen zodra zij weer beter is haar taken als projectdirecteur hervat. Mocht er tegen die tijd al een BV zijn opgericht wordt wel opnieuw gekeken welke ambtenaar het meest geschikt is voor die functie.

reacties (13)

 • Jaap

   

  Uiteindelijk levert de Floriade te weinig op en dan kan de inwoner rekenen op extra belasting heffingen om de tekorten goed te maken. Zoetermeer en Venlo zijn daar het voorbeeld van. Het gaat de Almeerse politiek alleen maar om de prestige. Jorritsma krijgt de veren...de burgers de rekening. Bedankt Annemarie!

  reageer
 • Jaanchi

   

  Door gedrag van "bestuurders" al of niet met dubbele agenda's blijven ambtenaren geslachtofferd worden. Hoelang gaat dit nog door?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  De tijdelijke problemen rond de directeur zullen snel overvloeien en een voorspoedige voorbereiding. De floriade wordt een groot succes, tienduizenden toeristen naar het idyllische Almere. Na de floriade blijven ze komen uiteraard. Almere gaat bloeien. De winst uit de floriade wordt verder in de stad geïnvesteerd. De nieuwe woonwijk die op het floriade terrein komt zal binnen no time verkocht zijn. Prachtig evenement, kan er niet op wachten.

  reageer
 • Klaas

   

  Typische droomdenker.

 • Jan

   

  Inmiddels staan alle seinen op rood om niet door te gaan. En wat doen onze raadsleden gewoon lekker doorgaan. Er is door bedrijfsleven nog geen 1 euro van de 8 miljoen in de begroting opgenomen bijdrage ondernemers binnen. Account nog aangeven is een risico!!!!. Maar goed een accountant die snapt al dat rekenwerk toch niet. Wat we gaan winst maken zegt PvdA. Een kind met gezond verstand maat zelfs een betere beslissing dan al die raadsleden tezamen. Mag hopen dat het project snel wordt stopgezet. Blijft dat vogeleiland mooi bestaan, en hebben de bevers gewoon vrij spel.

  reageer
 • Barbara

   

  Volgens eerder bericht zit Mevrouw van Garderen ziek thuis, dat maakt een heel verschil met ziek thuis liggen. Ze zal daarom wel weer snel van haar stoel opveren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Als het zo hardnekkig ontkend wordt is er alle kans dat het wel zo is.

  reageer
 • Willem D

   

  Ze willen niet toe geven dat ze miljoenen verlies gaan draaien ,en dat de burger van Almere er voor op mag draaien . Ben ik blij dat ik daar niet woon ,ze geloven daar nog steeds in sprookjes schaatsbaan kasteel plein . Dat zijn de na weeën van een burgemeester met een goudevinger .

  reageer
 • Dirk2

   

  Typisch weer. PvdA populisme!

  reageer
 • Hefker Hulpodraad

   

  Stuur die Amsterdammer direct weg. En stop met de Floriade, die de Almeerse burgers diep in de portemonnee gaat raken

  reageer
 • Hannes

   

  Hopelijk zal het dan geen conflict geven dat de geplande locatie niet goed is uitgekozen!! En dat het miljoenen zou kunnen besparen, om een andere locatie te zoeken.

  reageer
 • Havenaar

   

  Hannes, Ik lees dat wel vaker hier dat het op een andere locatie miljoenen scheelt, maar snap dat niet. Volgens mij is de grond van de gemeente en betalen ze daar niets voor? Iemand hier iets zinnigs over te zeggen?

 • Henk

   

  Een fiasco waar veel inwoners het nut niet van inzien. Lekker doordrammen, Herrema.

  reageer
 • KC

   

  Dus zij wordt dus als politiek oud vuil aan de kant geschoven.

  reageer
 • Bossie Tulpen

   

  Dit zaakje stinkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert