Veel belangstelling voor bijeenkomst over Regenboogbuurt

ALMERE
Een bijeenkomst gisteravond over de kleuren van de huizen in de Regenboogbuurt in Almere Buiten trok zeker 140 buurtbewoners. Met de bijeenkomst wil de gemeente informatie verzamelen over hoe buurtbewoners denken over hun kleurrijke wijk.

De gevels, deuren en raamkozijnen in de Regenboogbuurt zijn zo'n twintig jaar geleden met verschillende kleuren geschilderd. Omdat het welstandsbeleid van de gemeente de afgelopen jaren is versoepeld, mogen bewoners nu van die kleuren afwijken.

Een actiecomité wil dat de huizen hun oorspronkelijke kleur behouden, omdat de Regenboogbuurt de enige wijk in Nederland is die op deze manier is ontworpen. Maar er zijn ook bewoners die zelf willen bepalen wat er met hun huizen gebeurt. Wethouder Herrema laat weten nog geen definitief besluit te hebben genomen hoe het unieke karakter van de Regenboogbuurt behouden kan blijven.
reacties (7)

 • Jootje

   

  Er moet nog een avond komen voor de mensen uit de regenboogbuurt, en dan laten ze maar eens goed zeggen wat er speelt. En een goeie peiling is ook niet verkeerd....hebben die lui soms geslapen al die jaren voordat ze dachten kom laten we de boel eens gaan schilderen. Ik maak zelf wel uit wat ik doe, zolang hun mijn kosten niet betalen elke maand hebben ze geen vinger in de pap te brokkelen.

  reageer
 • Creme

   

  Die avond ging over behoud of zo. Daar moet er nog maar 1 van komen ja. Ik wil gewoon behouden wat ik heb. En dat niemand daar over gaat zeiken. En ook niet over me koopakte.

 • roy

   

  Alleen mensen met kunststof welke bij mij is besteld worden niet aangevallen. De rest wel. Koopcontracten over kleur zijn echt gezeik. Alle andere contracten trouwens ook. Betaling bij mij gewoon contant bij aflevering.

  reageer
 • Jutje

   

  Dat de gevels de kleur moeten behouden helemaal gelijk maar mag ik aub zelf bepalen of ik kunststof ramen neem, donkere of lichte kleur deur, wel of geen garage etc. Dat je geen vloekende kleur moet doen ook helemaal logisch maar we draaien door. Hou het bij turquoise in de turquoisestraat, vermiljoen in de vermiljoenstraat maar laat ieder lekker even iedereen zelf bepalen wat voor kozijnen, wel of geen carpoort e.d.

  reageer
 • Wil

   

  Eens. Donkergrijs houtwerk past heel goed bij de Aquamarijnstraat vind ik. vloekt helemaal niet.

 • Willie

   

  De grootste groep waren de bewoners die voor flexibele houtwerk waren jonge gezinnen houden niet van regels uit de vorige eeuw Iedereen is er over eens dat de gevelkleuren blijven bestaan maar ook een huis eigenaar mag een eigen stempel aan zijn huis geven misschien krijgen we dan wel een mooie unieke buurt Verloedering krijg je in iedere buurt maar nu worden bewoners aangevallen die hun huis netjes onderhouden

  reageer
 • roland

   

  Deels eens. Regels uit de vorige eeuw zijn uit de tijd. Ik ga voortaan links rijden, dat vind ik beter want dan zie je de bocht goed. Maar houtwerk, dat is gezeik, daar hou ik helemaal niet van. Voor een mooie unieke buurt moet je toch echt kunststof hebben. Daar krijg je een A label bij en dat wil ik wel.

 • Jootje

   

  Nou ben het helemaal met jullie eens, laten ze de boel eerst eens goed onderhanden nemen. Dat gezeik over de kleur laat de mensen zelf bepalen. Wie gaat straks de kosten op zich nemen als de regels terug worden gedraaid, is dat de gemeente of de mensen die de actie zijn gestart. Want het lijkt me toch dat er veel klachten dan bij de gemeente komen.

  reageer
 • Jolanda

   

  Laten ze de boel eerst eens goed onderhanden nemen ja. Benieuwd wie ze zijn. Dat gaan we zien dan.

 • laat alle reacties zien
 • Loes

   

  Er waren een aantal reacties over het verkrijgen van de juiste kleur, dit zou moeilijk zijn, dat klopt, alleen niet als je kwalitatief goede verf koopt, en geen meuk van de gamma of Praxis, misschien moet men eerst eens goed onderhoud gaan plegen, vele huizen zien er niet uit door vuil aanslag op de muren, begin daar eens mee, Verloedering begint bij jezelf.

  reageer
 • Berend Brokpanhuis

   

  Laat de huiseigenaren zelf bepalen wat ze willen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert