VVD steunt ROC TOP in strijd om voortbestaan

ALMERE
De VVD in de Tweede Kamer steunt ROC TOP in Almere in de strijd om zijn voortbestaan. De partij vindt dat de mbo-instelling niet door het grotere ROC van Flevoland uit de markt mag worden gedrukt. De VVD dient dinsdag een motie in waarin staat dat grote ROC's geen alleenheerser in de regio mogen worden. Onderwijs-woordvoerder Anne-Wil Lucas zegt dat ROC TOP juist zijn best doet om onderscheidend onderwijs aan te bieden.

Het ROC van Flevoland heeft een nieuwe adviescommissie ingeschakeld omdat de school met ROC TOP overhoop ligt over het onderwijsaanbod. De instellingen bieden veel dezelfde opleidingen aan. De commissie zegt in een nog vertrouwelijk advies dat ROC TOP geen nieuwe leerlingen mag aannemen en dat de opleidingen van de school moeten opgaan in die van het ROC van Flevoland.

De VVD vindt dat keuzevrijheid voor studenten belangrijk is. Toen de adviescommissie werd ingesteld kreeg de partij al signalen dat grote scholen via de commissie kleinere scholen wilden wegkrijgen. De fractie was toen al van plan samen met de PvdA een motie in te dienen om dat te voorkomen. Minister Bussemaker van Onderwijs beloofde met de commissie te gaan praten. Nu de adviescommissie de kant van het ROC van Flevoland lijkt te kiezen, wordt de motie alsnog ingediend.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert