Camping Waterhout zegt te kunnen blijven

ALMERE
Het ziet ernaar uit dat camping Waterhout aan het Almeerse Weerwater toch op de huidige plek kan blijven. Eigenaar Tineke Fokkens schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Zij zegt een tekening te hebben gekregen van de gemeente waaruit blijkt dat dit mogelijk is. Deze tekening zou ook overeen komen met haar wensen.

Wethouder Tjeerd Herrema en de camping zijn al tijden met elkaar in onderhandeling. De camping moest verhuizen omdat de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade daar in 2022 wordt gehouden. Omdat beide partijen er niet uit kwamen met elkaar, zag het ernaar uit dat de gemeente de camping via een onteigeningsprocedure zou kopen.

Fokkens schrijft in haar brief dat de gemeente nog wel de voorkeur heeft de camping te verplaatsen. Er zouden drie alternatieve locaties zijn voorgesteld, maar die zijn volgens haar niet optimaal. Een verhuizing zou ook veel kosten voor de gemeente met zich meebrengen. Wat de camping betreft is dit nu ook niet meer aan de orde.

reacties (12)

 • Hannes

   

  En vindt je het dan jammer, dat de Floriade dan op deze locatie daar moet komen. Of kan je zelf ook een andere locatie bedenken, wat beter tot zijn recht doet komen?. "Of zie je toch de woonwijk liever komen"

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is een rituele dans, financieel baltsgedrag. Op een dag horen we dat de twee partijen tot een accoord gekomen zijn. Dan heeft de gemeente genoeg geboden.

  reageer
 • ron

   

  onbegrijpelijk dat partijen steeds weer dezelfde dingen anders uitleggen. Ik weet niet meer wat en wie ik moet geloven. wat was het doel van deze tekening van de gemeente (zie de tekening in het volgende bericht waar de gemeente juist stelt dat ze weg moeten). die tekening lijkt aan te tonen dat het inderdaad kan. dus hoe kan het dan zijn dat de wethouder zegt dat het niet kan?

  reageer
 • Dirk2

   

  En wij betalen de schade nog jaren na. Gaat u dan ook niet lopen trutten? STOP MET DE FLOPRIADE!

  reageer
 • Hannes.

   

  Met mazen en wegen komt ieder wel waar men moet wezen. En met geduld krijgt ieder zijn wens ook wel eens vervuld... "Kastelen hebben dat met de eeuwen wel bewezen!!." . Maar het ene is zeker dat de Floriade/woonwijk op de geplande," te zachte locatie", daar niet mag wezen!!" Maar wel op een locatie waar het Kasteel/ruïne nog steeds zijn verharding met de jaren ook al heeft bewezen. Daar kan de Floriade in 2022 voor een halfjaar, met al zijn Karikatuur rondom, dan afgebouwde Kasteel, zijn waarden en bekendheid voor velen jaren in de wereld voor Nederland en Almere verder laten bewegen!!. ((( Bij de eerst volgende steen voor het Kasteel, begint het Floriade gevoel voor ondernemers en publiek vanzelf wel te leven!!)). " Nog tijd en ruimte rond het Kasteel zat, om het allemaal nog voor elkaar te krijgen!!.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  "Wereldlandbouwtentoonstelling"... Dan ben je niet in Venlo geweest. Onze buurlanden waren de enigen die geïnvesteerd hadden in hun paviljoen voor de rest was het een ongeregeld zooitje op de internationale afdeling. Vooral de omringende gemeenten, de provincie en de RABO-bank hebben de beurs getrokken. Het was een Nederlands feestje voor het Nederlandse publiek. Over truttig gesproken.

  reageer
 • peteratea

   

  Ben nog steeds van mening dat die camping moet verdwijnen. We spreken hier over een 10 jaarlijkse wereld landbouw tentoonstelling. Voor een dagje naar de camping moet je ergens anders zijn. Wat een getrut.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ik gun die eigenaren van de camping niets meer, ze werken op geen enkele manier mee, elke keer weer werken ze alleen maar tegen... Lekker onteigenen die handel, die eigenaren zijn ook al op leeftijd, als ik hun was zou ik meewerken en er een mooi bedrag uit slaan voor je pensioen!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Zo en nu nog als volgende maar belangrijkste stap : Afzeggen/stoppen van/met de floriade.

  reageer
 • Piet

   

  Wat een gedoe zeg. Gaat maar door. Ze gebruikt nu dezelfde tactiek als die man van de zeilschool...

  reageer
 • Rutger

   

  Dit heeft alle schijn van een stukje powerplay van mevrouw Fokkens.

  reageer
 • John1967

   

  Hoe zullen we dit noemen Fokkens Framing? Ja we zijn het eens geworden, maar .....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert