Camping Waterhout zegt te kunnen blijven

ALMERE • Do 12 mei 2016 | 16:49 • Donderdag 12 mei 2016 | 16:49
Het ziet ernaar uit dat camping Waterhout aan het Almeerse Weerwater toch op de huidige plek kan blijven. Eigenaar Tineke Fokkens schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Zij zegt een tekening te hebben gekregen van de gemeente waaruit blijkt dat dit mogelijk is. Deze tekening zou ook overeen komen met haar wensen.

Wethouder Tjeerd Herrema en de camping zijn al tijden met elkaar in onderhandeling. De camping moest verhuizen omdat de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade daar in 2022 wordt gehouden. Omdat beide partijen er niet uit kwamen met elkaar, zag het ernaar uit dat de gemeente de camping via een onteigeningsprocedure zou kopen.

Fokkens schrijft in haar brief dat de gemeente nog wel de voorkeur heeft de camping te verplaatsen. Er zouden drie alternatieve locaties zijn voorgesteld, maar die zijn volgens haar niet optimaal. Een verhuizing zou ook veel kosten voor de gemeente met zich meebrengen. Wat de camping betreft is dit nu ook niet meer aan de orde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel