"Woningen minder waard door commotie over De Deel"

EMMELOORD
Tien bewoners van een appartementencomplex aan De Deel in Emmeloord eisen opgeteld ruim zeven ton schadevergoeding van de gemeente Noordoostpolder.

Volgens de bewoners zijn hun woningen door de gewijzigde bestemming van De Deel en de onzekerheid over de toekomst van het plein in Emmeloord minder aantrekkelijk geworden. De gemeente had lange tijd allerlei bouwplannen op het plein. Hierdoor zou de waarde de afgelopen jaren 15 procent meer zijn gedaald dan die van vergelijkbare appartementen elders in Emmeloord.

De gemeente bevestigt dat er enkele zogeheten planschade-verzoeken van bewoners zijn ontvangen. Zolang die in behandeling zijn, wil Noordoostpolder niet nader reageren. In de oorspronkelijke plannen voor de herinrichting van het centrum van Emmeloord heeft de gemeente overigens anderhalf miljoen euro gereserveerd voor eventuele verzoeken tot planschade.

reacties (5)

 • Carry

   

  Dezelfde mensen die last hebben van de evenementen die daar altijd al gehouden worden? Waarom ga je daar dan wonen.

  reageer
 • Moi

   

  Appartementen aan de Staalstraat en Kampwal zijn ook in waarde verminderd, maar dat komt omdat de doelgroep geen financiering voor elkaar krijgt. Voor de crisis verkochten ze als warme broodjes. Ik ga een schadeclaim indienen bij de banken....

  reageer
 • Jos '56

   

  Nou ken ik veel kleuren, maar van een Barpappa kleur heb ik nog nooit gehoord :-))

  reageer
 • Henk

   

  Geloof je het zelf. Dat is dus 70k per appartement en dat is 15%. Dus dan zou zo'n hut dus bijna op een half miljoen euro getaxeerd worden.

  reageer
 • Alfred

   

  zouden die mensen zelf naar hun foeilelijke appartementen kunnen gaan kijken ? Doodzonde deze verschrikkelijke aantasting van het voormalige Domeinkantoor met deze Barbappa kleur. Eigenlijk zouden inwoners van Emmeloord schade moeten claimen. Waarom andersom nu een claim bij de overige burgers leggen ? Bah.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert