"Woningen minder waard door commotie over De Deel"

EMMELOORD • Wo 1 juni 2016 | 15:33 • Woensdag 1 juni 2016 | 15:33
Tien bewoners van een appartementencomplex aan De Deel in Emmeloord eisen opgeteld ruim zeven ton schadevergoeding van de gemeente Noordoostpolder.

Volgens de bewoners zijn hun woningen door de gewijzigde bestemming van De Deel en de onzekerheid over de toekomst van het plein in Emmeloord minder aantrekkelijk geworden. De gemeente had lange tijd allerlei bouwplannen op het plein. Hierdoor zou de waarde de afgelopen jaren 15 procent meer zijn gedaald dan die van vergelijkbare appartementen elders in Emmeloord.

De gemeente bevestigt dat er enkele zogeheten planschade-verzoeken van bewoners zijn ontvangen. Zolang die in behandeling zijn, wil Noordoostpolder niet nader reageren. In de oorspronkelijke plannen voor de herinrichting van het centrum van Emmeloord heeft de gemeente overigens anderhalf miljoen euro gereserveerd voor eventuele verzoeken tot planschade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel