Reevedam en -sluis sneller klaar met extra geld

DRONTEN
De aanleg van de Reevedam en een tijdelijke keersluis in het Drontermeer is stilgelegd. Rijkswaterstaat heeft daartoe besloten, omdat de planning van de aanleg van de bypass bij Kampen op de schop gaat. De nieuwe Reevedam en sluis zijn onderdeel van dit project.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu stelt extra geld voor de aanleg van de bypass beschikbaar. Hierdoor kunnen veel werkzaamheden aan de Flevolandse kant versneld worden uitgevoerd.

In de oude plannen zou de oude Roggebotsluis nog een tijd naast de nieuwe sluis in werking blijven. In de nieuwe opzet verdwijnt de sluis bij de Roggebot al eerder en krijgt de nieuwe Reevedam direct een volwaardig sluizencomplex. Ook de geplande versterking van de Drontermeerdijk wordt versneld uitgevoerd.

De maatregelen aan de Flevolandse kant zijn nodig, omdat in de toekomst bij hoog water in de IJssel water uit die rivier naar het Drontermeer wordt geleid. De Reevedam zorgt er dan voor dat het water vervolgens richting het Ketelmeer en IJsselmeer stroomt.

Dankzij het extra geld zou het project niet in 2025, maar al in 2022 klaar kunnen zijn.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert