Camping teleurgesteld over besluit Raad van State

ALMERE
Tineke Fokkens, eigenaresse van stadscamping Waterhout in Almere, is teleurgesteld over het besluit van de Raad van State dat de gemeente Almere twee brede wegen mag aanleggen ten noorden van de A6. Deze wegen komen gedeeltelijk over het terrein van de camping.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk. Daar zal de camping zich bij moeten neerleggen. Fokkens wil nog wel onderhandelen met de gemeente of ze met een kleinere camping op de huidige locatie kan blijven.

De wegen worden aangelegd voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022. Ze moeten na de Floriade ook nieuwe woningen en bedrijven bereikbaar maken.
 

reacties (16)

 • Sanne

   

  Belachelijk dat ze weg moet voor de Floriade ze kunnen het toch ook ergens anders doen,bij dat kasteel dat nooit is afgebouwd je maakt iemand broodwinning om zeep.

  reageer
 • Hannes

   

  Daarom, dan moet je van goedehuizen komen, om daar een eerlijk overzicht en antwoord van te krijgen. Tot nu toe is het een armzalig project. Kan me voorstellen van ondernemers, dat ze nog eens goed achter hun orenkrabben, om met dit project hier mee in zee te gaan.

  reageer
 • Petra

   

  Zonde van de camping. En dat voor de floriade waar straks alleen maar geld bij moet. Verzin een andere plek en laat de camping daar gewoon.

  reageer
 • ron

   

  kans verkeken aan de zijde van de A6. Ja, maar gezien voorlopig het plan van onteigening alleen de kant van de A6 is en niet voor de rest van de camping, valt er nog heel veel te onderhandelen. want ook aan de andere kanten wordt van het terrein afgesnoept. Nee ik denk dat men hier nog lang niet uit is.

  reageer
 • Hannes

   

  En zo wordt langzamerhand door de verbreding van de wegen Almere voorbijgereden.. Met het nieuwe telewerken en technologie maakt het niet meer uit waar je zit, maar zeker niet zo dicht langs een snelweg... En zo komt langzamerhand het noorden nog dichterbij.. En de logistiek weet zijn centralepunt altijd wel te checken. "Al is het maar bij een haven of chocoladefabriek"... En met de Floriade in het verschiet vergeet waar nodig is de eigen bewoners niet". Maar bespaar dat mooie natuurgebied!!. Gemeenteraad kom tot bezinnen, en weet goed waar je aangaat beginnen, helemaal als je dondersgoed weet waar nu in Almere de prioriteiten liggen voor een zekere welzijn.!!...Want de Floriade kan altijd nog rond het Kasteelterrein samen met de trollen!!. Voor nog maar een halfjaar, met alle mogelijkheden daarna nog heel wat teweeg brengen!!. Denk daarnog maar eens goed overna!!. Aan de tijd zal het zeker nog niet liggen!!. Om daar een pracht van een locatie mee tewinnen.!!.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Dat klopt. En zo moet je de reacties van deze en gene ook zien: baltsgedrag om de centjes. Op een dag wordt er ergens een handtekening gezet en een giro'tje op de bus gedaan. Daarna komen de bulldozers. Elders verrijst dan een nieuwe camping. Zo gaan die dingen.

  reageer
 • Ger

   

  Ook slecht geïnformeerd . Almere Haven was eral voordat dit bosje er kwam.

  reageer
 • Poe

   

  Die 20 toeristen...

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Jammer dat een knokkende ondernemer hier zo negatief wordt neergezet door degene die reageren. Mijninziens heeft mevrouw Fokkens geprobeerd haar bedrijf volledig te behouden in hun eigen belang, voor personeel MAAR ook voor Almere. Want de camping trekt ook vele toeristen aan van buiten Almere die voor inkomsten zorgen in Almere en bij thuiskomst leuke verhalen over onze stad vertellen. Naast de camping gaat ook het EERSTE bos van Almere weg. Er wordt geklaagd over het Feit dat Almere geen identiteit heeft, maar er wordt ook telkens een stukje weggehaald. Persoonlijk vind ik het allemaal jammer hoe het Floriade plan verloopt.

  reageer
 • Ger

   

  Als ex raadslid had ze dit kunnen weten. Ze laat zich nu door een verkeerde partij adviseren.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Jr vraagt je toch af waarom er met zoveel leegstand nog meer bedrijventerreinen moeten komen. Sloop/renoveer de oude. Begin eens met de Steiger in Haven.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Er zal gewoon betaald moeten worden. Of het nu met onteigening of een verkoop met regeling is. Het is een waanidee dat je ineens zou moeten slikken wat geboden wordt.

  reageer
 • Frenky

   

  Hahahaha, nu wil ze plotseling wel om de tafel met de gemeente. Nou, de mazzel! Daahaaag camping..

  reageer
 • Rob

   

  Goed achter de rug dit kosten verslindende drama. Nu weer over tot de orde van de dag

  reageer
 • Pimpernel

   

  Het beleid heeft wel wat van die landen waar ons Nederlands wijsvingertje heen wijst als de Olympische spelen er worden gehouden.

  reageer
 • Kees

   

  Open voor onderhandeling?? Hoeveel kansen wil tineke hebben? Kans verkeken lijkt me.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert