Stadsbestuur heeft grote bezwaren tegen plannen jachthaven

ALMERE
Het stadsbestuur van Almere heeft grote bezwaren tegen het Floriade-plan van jachthaven Haddock aan het Weerwater. Eigenaar Philippe van Thiel van de haven wil zijn bedrijf laten aansluiten op de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

De jachthaven zit in het gebied waar de Floriade moet komen. Wethouder Tjeerd Herrema noemt het plan onrealistisch. Volgens Herrema wil de eigenaar van de jachthaven huizen bouwen in het groen, terwijl dat niet mag.

Bovendien zou Van Thiel ruim 400 huizen willen bouwen voordat de Floriade begint, terwijl het de bedoeling is dat er pas na afloop van het evenement woningen in het gebied komen. Volgens Herrema zijn de bezwaren al in april vorig jaar bekend bij de eigenaar van de jachthaven.


reacties (7)

 • Masja

   

  De grote fout is al in het begin gemaakt ... Er had de opdracht gegeven moeten worden een Floriade-terrein te ontwerpen met behoud van enkele waardevolle elementen zoals camping Waterhout en Haddock. Nu gaan die waardevolle, echt Almeerse plekken, verdwijnen, want dat is duidelijk waar de gemeente op uit is .

  reageer
 • Masja

   

  Haha, de wethouder heeft als tegenargument dat er in het plan van van Thiel in het groen gebouwd gaat worden, wat niet mag .. Hoe is het spreekwoord ook alweer ? 'De pot verwijt de ketel ...' Die man wordt steeds ongeloofwaardiger en ik had al geen greintje vertrouwen meer in mijnheer de wethouder ...

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Uiteraard is de floriade wel realistisch :) Maar oké, dit plan van de jachthaven is natuurlijk ook niets als ze echt woonflats in een natuurgebied willen bouwen.

  reageer
 • As

   

  Wethouder Tjeerd Herrema noemt het plan onrealistisch, ja zo ken ik een plan van de gemeente wat onrealistisch is. Hoe was het ook al weer; o ja een tentoonstelling in Almere in 2022, een tentoonstelling die de belastingbetaler geen cent kost omdat de gemeente Almere zeker weet dat ze er geld aan over houden.

  reageer
 • Cornelis

   

  "Volgens Herrema wil de eigenaar van de jachthaven huizen bouwen in het groen, terwijl dat niet mag." Look who's talking! Van wie zou Van Thiel het idee om huizen te bouwen toch hebben? Je zult maar ondernemer zijn in het huidige, zure gemeentelijke klimaat van Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • neppertje

   

  Dus, die man van Haddock, die zou geweldig VOOR de natuur was, wil nu 400 HUIZEN en een flat met 23 verdiepingen in het groen gaan bouwen.... Nou die kan verder ook wel inpakken.

  reageer
 • Hannes

   

  Waar liggen de grenzen van Continuïteit. Deze is nu bereikt door een nieuweform van activiteit waarbij de Continuïteit doorbroken wordt.. Deze zal zeker geen succes worden, Daar zijn de prioriteiten veel te groot tussen verschillende partijen.. De herkenbaarheid van activiteiteiten wordt hier duidelijk mee en vooral op lange termijn in onzekerheid gebracht. Gemeenteraad, "Neem de tijd" en kijk verder met mogelijkheden, wat de continuïteit op een andere locatie zeker ten goeden komt.

  reageer
 • kokos

   

  beetje warrig verhaal hoor Hannes.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert