Connexxion doet aangifte van vernieling busraam

ALMERE
Vervoersbedrijf Connexxion heeft aangifte gedaan van vernieling van een busruit, maandag in de Almeerse Filmwijk. Een passagier wees de buschauffeur 's middags bij het Greta Garboplein op de kapotte ruit. Volgens de politie is het raam vermoedelijk tussen de Steiger en het Stadhuisplein gesneuveld, mogelijk bij de tunnel.

De politie onderzoekt de oorzaak van het breken van het glas. Er wordt rekening gehouden met vernieling, maar de schade kan ook het gevolg zijn van een steeninslag. De laatste weken worden door vandalen vaker ruiten vernield van bussen in Almere. De politie heeft de afgelopen week zes personen gearresteerd. Twee voor het overvallen van een bus en vier voor het vernielen van een abri.

Tegen alle daders wordt naast een strafrechtelijke rechtszaak ook een civiele zaak gestart. De daders draaien op voor de aangerichte schade. Dat is niet alleen de schade aan het glas, maar er worden ook kosten in rekening gebracht voor de vertraging die door de vernielingen ontstaat. Voor de vernieling van maandag is nog niemand aangehouden. 


reacties (12)

 • Roos

   

  Haha zou best eens kunnen Evros....😄👮

  reageer
 • Evros

   

  Dat is slechts een conclusie Roos, ha ha ha ! Volgens mij reageert nu alles wat met de politie te maken heeft !

  reageer
 • Roos

   

  Evros? Niks anders te doen de hele dag zeker?.vraag eens of je een dagje mee mag lopen met de politie, dan praat je vast wel anders...

  reageer
 • Jos

   

  En straks blijkt na onderzoek dat er een verkeerd type raam in deze bussen bij fabricage is geplaatst. Veel te dun en niet volgens de eis. Handig zo'n aangifte.

  reageer
 • Evros

   

  Inderdaad, laat het geen nieuws meer zijn. Laat de politie zijn/haar werk maar doen. Daar betalen wij ze voor. En anders kunnen ze beter vakken gaan vullen in de supermarkten. Daar weten ze goed de weg. Als je agenten wil zien, ga maar naar AH, de bakker, de Chinees, de visboer, de slijterij etc. Maar ook dat is geen nieuws, toch !

  reageer
 • Piet

   

  Jij gaat dagelijks agenten spotten in de diverse supermarkten in Almere? Leuke hobby. Heb je er ook een FB-pagina aan gewijd?

 • laat alle reacties zien
 • Robert

   

  OF meldt keurig in het bericht dat de oorzaak van de gebroken ruit nog niet bekend is. Maar je kunt je inderdaad afvragen of het momenteel niet verstandiger is om even met zo'n bericht te wachten tot de oorzaak wel duidelijk is. "Geen copycat gedrag bemoedigen" tot de Politie de daders achter slot & grendel heeft, lijkt niet zo'n slecht uitgangspunt.

  reageer
 • profeet john.

   

  ps,ik ga kijken wat iik komende weken opzij zal gaan sparen om toch eind augustus 2016 bij een evangelisatie actie aanwezig te zijn en een donderpreek hier over te houden over dit vorval in almere en dit tuig op te roepen zich te gaan bekeren tot de levende GOD en zich hierna laten dopen in het watergraf[weerwater]of dicht bij zijnde gracht achtewwr de baljouwstraat 2 bij het politie bureau in almere stad en de schade als nog opnemen in een haltproject in plaats nar de moskee alle kerkgebouwen in heel almere schoonmaken van maandag tot zaterdag onder strenge politie bewaking.afz profeet john johan die nu inwoner van hoogeveen is.

  reageer
 • annemerie

   

  ach het was maar een incidentje

  reageer
 • Pzaal

   

  1 groepje kneusjes begint met stenen te gooien, Andere kneusjes moeten het nadoen, omdat ze zichzelf dan enorm stoer vinden tegenover hun sneue vriendjes.

  reageer
 • Kees

   

  Zucht.. Is nu iedere stukke ruit zonder bekende oorzaak al nieuws? Wat is het volgende bericht? Tante Mien heeft stuk glas?

  reageer
 • schaapjes

   

  Verplicht vakantiewerk zou een mooie oplossing zijn. In de verzorgingshuizen schreeuwen ze om handjes. Laat ze daar maar wapperen

  reageer
 • Marijke

   

  Alsjeblieft niet! Geen asociaaltjes in de zorg! Ik zag die suggestie al vaker langs komen, maar je moet er niet aan denken in een kwetsbare positie te zitten, wat voor veel mensen geldt die zorg nodig hebben, en dan een deliquentje over te vloer te krijgen die gedwongen, dus waarschijnlijk met frisse tegenzin, bij jou aan de slag moet. En dat, terwijl er juist in de zorg al zoveel mensen ontslagen zijn. Laat dat tuig maar verplicht rotklusjes opknappen. Bussen en openbare ruimtes schoonmaken bijvoorbeeld. En dan niet met de Franse slag. En onder permanent toezicht. Daar heb ik graag mijn belastinggeld voor over.

 • A.

   

  Zolang jullie als media hier aandacht aan blijven besteden blijven jongeren dit doen. Stop is met die aandacht. Zal je meteen zien dat het minder vaak gebeurt en heeft de politie meer tijd om wat te doen tegen deze malloten dan dat ze nu weer een middag woordvoerder moeten spelen bij de media

  reageer
 • Roel

   

  Ik ben het volledig met u eens. Niet laten escaleren. Zet principe van vrije nieuwsgaring maar eens opzij.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert