Directeur afvalverwerker HVC vertrekt

FLEVOLAND
Algemeen directeur Wim van Lieshout van afvalverwerker HVC heeft zijn vertrek aangekondigd. Het bedrijf is de vuilophaler in Lelystad, Zeewolde, Urk en Noordoostpolder. De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een opvolger.

Eerder dit jaar ontstond er ophef in de gemeenteraden van Urk en Noordoostpolder over het jaarsalaris  van Van Lieshout. Dat ligt met 262.000 euro ruim boven de zogeheten Balkenende-norm van 178.000 euro.

Kort geleden kondigde de Raad van Commissarissen van HVC aan naar het salaris van de 54-jarige algemeen directeur te willen kijken. In de aandeelhoudersvergadering in juni hebben de aandeelhouders, waaronder zes waterschappen en 45 gemeenten, de kwestie van het jaarsalaris aangekaart.

 

reacties (5)

 • Stefan

   

  Waar waren die aandeelhouders toen het contract is opgesteld? Nu vooraan staan om er wat van te vinden en geen journalist die de vraag durft te stellen.

  reageer
 • Jajij

   

  Salaris stukken lager! Zo kan er meer geld uit gaan naar de verwerking van afval en dan kunnen de kosten van burgers omlaag!

  reageer
 • Pzaal

   

  Je weet toch dat de kosten voor een burger verlagen iets heel raars en onmogelijks is in dit verkropte landje? Bij het woord verlagen beginnen er anstig Handjes te trillen bij de ambtenaren.

 • Jan

   

  Als hij dan ook maar weg gaat zonder oprot premie

  reageer
 • lelystedeling

   

  Uit zichzelf opstappen ? Zeker met een gouden handdruk

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Ach meneer Van Lieshout kunt u niet rondkomen van minder? Letwel dagloon van de ww is ook gemaximeerd. Ohneebu stapt zelf op. Geen ww dus. Of heeft u al een mooie beter betalende baan? Hopelijk niet van geneenschapsgeld. Want dan volgt dezelfde discussie. Succes

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert