PVV: "Burgemeester had moskee niet moeten openen"

ALMERE • Ma 3 oktober 2016 | 21:23 • Maandag 3 oktober 2016 | 21:23
De Almeerse PVV vindt het maar niks dat burgemeester Franc Weerwind afgelopen weekend de officiële opening van moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten heeft verricht.

Fractievoorzitter Toon van Dijk heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. Hij vraagt zich af waarom de burgemeester daar was "in de wetenschap dat deze moskee herhaaldelijk een podium heeft geboden aan islamitische haatpredikers als Haitham Al-Haddad, Tarik Ibn Ali en Abou Hafs".

Tegen de optredens van dit soort anti-westerse predikers is in het verleden veel verzet geweest. Zo sprak de gemeenteraad zich in 2015 unaniem uit tegen hun komst. Dit omdat haatpredikers en ronselaars een "bedreiging vormen voor de eenheid van de Almeerse samenleving."

Volgens de PVV handelt de burgemeester nu tegen de geest van die motie. De partij stelt dat Weerwind door het openen van de moskee het uitnodigen van haatpredikers legitimeert en alle geloofwaardigheid kwijt is als het gaat om de bestrijding daarvan.

[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/782875472807989248]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel