Plan voor 60 meter hoge flats in Floriadewijk

ALMERE
Er mogen flats komen in de toekomstige stadswijk Floriade en rond het Weerwater in Almere. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De flatgebouwen in dit deel van Almere mogen 60 meter hoog worden. 

Deze bouwhoogte is toegestaan in vijf procent van het gebied. Voor het overige deel geldt een maximum hoogte van 16 meter. In de nieuwe wijk komen onder meer woningen, kantoren en winkels. Die mogen alvast worden gebouwd in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 wordt gehouden. 

Het voorlopige bestemmingsplan wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad. Ook Almeerders kunnen reageren op het plan, door een zienswijze in te dienen. De PVV heeft al laten weten het niet eens te zijn met het voornemen van de bouwhoogte. De partij vreest dat 'Almeerders aan het Weerwater te maken krijgen met hoge torens voor hun neus.'


reacties (15)

 • Hannes

   

  Inderdaad Ed; Waar een wil is is een weg!. Om samen met het WitchWorld project een thema tot stand te brengen!!. Waar de Floriade voor een halfjaar in al zijn hoedanigheid zich kan tentoonstellen !!. Met alle mogelijkheden daarna decennialang een thema/congrescentrum met al zijn toegevoegde waarden mee verder kan gaan.!. En dat zal de ondernemerschap geen wind eieren leggen !!. Intuïtie staat altijd boven de activiteiten zelf!!!. "Dan zal het Cultuur onroerendgoedproject in al zijn toonaarden zijn weg weer kunnen vinden, om het Kasteel eindelijk in al zijn "Nostalgische Glorie" af te kunnen bouwen!!.

  reageer
 • Henk

   

  Almeerders kunnen reageren op de plannen. Volgens reageren Almeerders massaal, namelijk ze zijn tegen de Flopriade. Welke gek bedenkt een plan met 60 meter hoge torenflats. Kijk naar dat rooie gebouw bij het station, is toch ook een aanfluiting. Laat Herrema maar z'n gang gaan. Keer je rug naar de politiek. Ze luisteren toch niet. Het wordt tijd voor een frisse Weerwind in de politiek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  " Kijk naar dat rooie gebouw bij het station, is toch ook een aanfluiting. " - dat gebouw is toevallig een van de mooiste gebouwen van Almere hoor!

 • Almeerder

   

  De plannen worden gekker en gekker. Zo is er vast een excuus wanneer (let op: 'wanneer' en niet 'als') de Floriade een totale financiële flop wordt en WIJ (bewoners) met de brokken achterblijven.

  reageer
 • Gelukkig,nu komt de ware aard naar boven.

   

  Wat een hoogmoed daar in Almere.Straks net als in de Bijlmer gelijk maar de afbraak plannen ,dan valt het altijd mee met de exploitatie. O ja, we waren het kasteel vergeten en het mooie berglandschap in het winkelcentra.Hoe gaat het daar mee? Het kasteel was toch opnieuw gestart?En het berglandschap zou toch beter bereikbaar worden voor ouderen met een rollator .Nu moet je een hele helling nemen om bij de Hema te komen.Wat zijn ze slim daar in Almere.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Misschien idee om het energieneutraal te maken door op industriegebied van de floriade een groene kerncentrale te bouwen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  De ontwikkeling en strategie van de projectontwikkelaars in de onrorendgoedsector is voorbij, "waar toen de bomen nog de hemel reikte.".. De markt is nu zo complex om daar een juiste strategie oplos te laten.. Het is nu handelen naar vraag en aanbod, in alle bescheidenheid, om de nieuwe geautomatiseerde markt naar zich toe te trekken!!.. Bouwen op de bonnefooi denkend met de juiste marktontwikkeling te maken hebben gehad, is met de jaren achterhaald!!. Kwaliteit/ligging is vandaag de dag prioriteit!!. Zeker in deze totaal dichtgeslibde mobiliteit!!... Zolang de principes van een duurzamen Floriade/woonwijk op een verkeerd uitgekozen locatie, in een besloten overkoepelend dominerende onroerendgoed sector blijft hangen, zullen andere fantasieën en activiteiten moeilijk toegankelijk zijn!!" Waar blijft de operationele man die uit zijn ware conclusie een juiste beslissing gaat nemen!. Om het financiële debacle uit het slop te houden!!... Het Kasteel heeft de continuïteit van Almere over de jaren nog weinig teweeg gebracht!!. En nogmaals dat bereik je alleen naar vraag en aanbod in alle bescheidenheid de Floriade rond het Kasteel, waar het uit eindelijk zijn doel kan bereiken!!!.

  reageer
 • Ed

   

  Even samenvatten: Jij vindt dat de floriade bij het kasteel van Almere moet worden georganiseerd. Correct?

 • Havenaar

   

  De gemeente Almere begint echt een totale aanfluiting te worden! Plan van jachthaven kon niet doorgaan want oh oh er zou gebouwd worden op dat utopia eiland, en dan mag natuurlijk. En nu geeft de gemeente zelf toestemming voor hoogbouw van 60 meter!! En dat kan ineens wel. Totaal belachelijke beslissing. En het maakt alleen maar weer meer duidelijk dat de gemeente, lees vooral PvdA en VVD, maar ook D66, de Floriade steeds meer misbruiken om de problemen rond de grondproblematiek te financieren en voor hun eigen politieke prestige, over de rug van de mensen in het gebied. Alleen de gemeente mag verdienen aan de Floriade, en bedrijven en burgers moeten oprotten, niet zeuren, en vooral betalen. Want je vraagt je toch af, als de gemeente jaar op jaar MILJOENEN euros uit de reservepot moet halen om onverkoopbare grond af te boeken, waarom dan niet de Floriade houden op een stuk onverkoopbare grond? Maar nee, het moet en zal midden in het Weerwater! Waar nooit de planning was huizen te bouwen, en op grond die allang afbetaald is! Het moet allemaal groter, megalomaner, en vooral met meer prestige voor de betrokken bobootjes. Arm Almere. Niemand zit te wachten op dit onbetaalbare project, wat de burgers miljoenen gaat kosten, en waar de politieke verantwoordelijken natuurlijk allang zijn gevlogen als het kolossale verlies opgehoest mag worden!

  reageer
 • Koos

   

  Een half jaar geleden werd eennprojectontwikkelasr nog afgeschoten toen die voorstelde om flats te combineren met vrijstaande woningen. Er was geen bestemmingsplan om hoge flats daar te mogen bouwen. Die man werd volkomen afgebrand door de gemeente. En nu komt de gemeente met dit plan? Ik zie een rechtszaak aankomen!

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Wel ja, nog meer kantoren + winkels, alsof er in de omringende stadsdelen al niet genoeg leegstaan. En die moeten het liefst al morgen gebouwd gaan worden...... Op welke planeet woont dit college van B & W eigenlijk? (oh ja, de Floriade planeet....) En dan nog wat woontorens van 20 verdiepingen op maximaal 5% van de oppervlakte, want die andere 95% is dan nodig als parkeerruimte + plek voor de flatgebouwen van 6 verdiepingen. Verheugende ontwikkelingen....

  reageer
 • Sander

   

  Geen schokkend nieuws! Dat er hoogbouw zou komen op het floriade-terrein was al lang bekend. Als je de renders uit het verleden bekijkt, zie je daar overal torens ingetekend. Waarom nu dan plotseling al dat verzet?.. De hoogbouw zal vast niet in de vorm zijn van lelijke bijlmerflats. Ik verwacht voor dat gebied wel een architectonisch hoogstandje.

  reageer
 • Dirk Buiswater

   

  We bellen Rem Koolhaas.

 • Rogier

   

  Fantasieloos: we weten het niet, dus dan maar kantoren en winkels. Zit niemand op te wachten, maar ach, je moet toch iets met die grond...

  reageer
 • Hannes

   

  Hoe werk en bouw je Almere naar de kloten!! Deze locatie is totaal niet geschikt voor stedelijkebouw. Nogmaals zoek een andere locatie. En Almere zal zijn Glorie behouden waar het altijd naar hebt gestreefd!! Dus inderdaad de Floriade is een springplank voor die onnozele woon/werkwijk!!.

  reageer
 • Ed

   

  Hoogbouw in het centrum kan geen kwaad. Dit is echter op een plek waar tot nu toe alleen laagbouw staat. Veel mensen zullen zich afvragen waar de gemeente dit kunstje in de toekomst nog meer gaat uithalen. De meenten? Almeerderhout? Denkt gemeente hierdoor de stad aantrekkelijker te maken? Het zal de meeste woningzoekenden eerder afschrikken!

  reageer
 • Tss

   

  Niet aantrekkelijker.Meer woningen op minder vierkante meters. Levert vast meer geld op.

 • michael

   

  Gewoon helemaal vol gooien met bebouwing en die camping opdoeken. Dit is een goede plek om haven en stad met elkaar te verbinden.

  reageer
 • Almeerse

   

  Hoezo verbinden? De stad bestaat uit meerdere kernen met ieder hun eigen uitstraling. U bent geen liefhebber van groen, dat is duidelijk te halen uit uw postings. Er is echter een grote groep Almeerders die wel graag groen ziet. In de oudere plannen stond duidelijk dat er groenstroken zouden blijven tussen Stad en Haven. Dat is iets anders dan 60 m hoge woontorens ..

 • Van Haven

   

  Welja, joh, wat moet je met groen? Lekker volplempen met huizen en asfalt. De bewoners die in Almere zijn gaan wonen vanwege de groene uitstraling vertrekken dan vanzelf.

 • ron

   

  Michael, wat bedoel je met "verbinden"? welk nut heeft dat verbinden? wie heeft er voordeel bij dat "verbinden" . Ik zit niet op welke verbinding dan ook met dit gebied of met de rest van Stad te wachten. de huidige verbindingen met stad mankeert in mijn ogen niets aan (althans ik kan me in de verste verte geen voordeel zien dat het er beter op zou worden met jouw voorstel)

 • Bvdb

   

  Zie je dat ze door slaan gaan ze weer kantoren bouwen en er staat al zooooooveeeeeel leeg watniet verhuurd kan worden Het wordt tijd dat daar op ingegrepen wordt . Pak hun goudenvinger vinger af laat ze stoppen ze helpen Nederland naar de knoppen .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Staat nergens dat het kantoren worden, toch?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert