OM onderzoekt illegale huwelijken in moskee

ALMERE • Ma 10 oktober 2016 | 12:03 • Maandag 10 oktober 2016 | 12:03
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de Al Raza moskee in Almere. Dit naar aanleiding van onthullingen in het SBS6-programma Undercover in Nederland. Te zien was dat de moskee meewerkt aan illegale, religieuze huwelijken.

Burgemeester Franc Weerwind zegt in een reactie ernstig geschrokken te zijn van de beelden. Hij heeft het moskeebestuur uitgenodigd voor een gesprek. Daarin wil hij uitleg over de gang van zaken.

Verborgen camera
In Undercover in Nederland was zondagavond te zien dat een vrouw deed alsof ze wil trouwen met een moslim. Ze zou zijn derde vrouw worden. In de Al Raza moskee wordt met een verborgen camera vastgelegd dat de voorzitter van de moskee wil meewerken aan het huwelijk, ook al is hem duidelijk dat er niet volgens de Nederlandse wet wordt getrouwd. Volgens islamitisch gebruik mag een man in totaal met vier vrouwen trouwen.

Verboden
De Nederlandse wet schrijft voor dat religieuze huwelijken alleen mogen plaatsvinden als eerst een burgerlijk huwelijk is gesloten. Naar aanleiding van de uitzending heeft de Almeerse PVV een debat aangevraagd. Het CDA en de SP hebben Kamervragen gesteld.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel