OM: geen bewijs voor illegale huwelijken Al Raza

ALMERE • Di 31 januari 2017 | 13:33 • Dinsdag 31 januari 2017 | 13:33
Uit het onderzoek naar illegale huwelijken in de Almeerse Al Raza moskee zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het OM begon het onderzoek in oktober, naar aanleiding van een uitzending van het tv- programma 'Undercover in Nederland'. Daarin was te zien dat de moskeevoorzitter een huwelijk wilde voltrekken tussen een vrouw en een man die al met twee vrouwen getrouwd was. Ook was er geen burgerlijk huwelijk aan voorafgegaan. En dat is volgens de Nederlandse wet verboden. 

Omdat het huwelijk uiteindelijk niet is voltrokken, is er geen strafbaar feit gepleegd. Ook uit nader onderzoek naar de werkwijze van de moskee is niet gebleken dat er eerder religieuze huwelijken zijn gesloten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf ging. 

Ali Karamatali heeft de voorzittershamer van de Al Raza moskee inmiddels weer opgepakt. Dat zegt bestuurslid Mohamed Maksoedan. Karamatali was een week op non-actief gesteld gedurende een intern onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel