PVV: onderzoek naar polygame huwelijken weggegooid geld

ALMERE • Do 17 november 2016 | 22:11 • Donderdag 17 november 2016 | 22:11
De PVV in Almere is tegen een onderzoek naar illegale islamitische huwelijken. De partij noemt het onderzoek weggegooid geld.

De PvdA, VVD, SP en ChristenUnie in Almere willen laten onderzoeken hoeveel vrouwen in de stad een polygaam huwelijk hebben gesloten. Ook willen ze bekijken wat er aan dat probleem te doen is. Daar willen zij 10.000 euro voor uittrekken.

Het SBS-programma Undercover in Nederland legde met een verborgen camera vast dat de voorzitter van de Al Raza moskee wilde meewerken aan een huwelijk van een vrouw met een man, die al met meerdere andere vrouwen is getrouwd. Volgens islamitisch gebruik mag een man in totaal met vier vrouwen tegelijk getrouwd zijn. Volgens de Nederlandse wet is dat verboden.

PVV'er Toon van Dijk zegt dat de gemeente niet bij machte is om zo'n onderzoek te doen en de middelen niet heeft om het uit te voeren. “Het OM heeft opsporingsbevoegdheid en die kunnen dat soort problemen aan de kaak stellen en dat kan het college eigenlijk helemaal niet.”
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel