Moskee Omar Ibn Al Khattab woest op SBS6

ALMERE
De moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten is woest op het SBS6-programma Undercover in Nederland. In dat programma was zondagavond te zien hoe in een andere Almeerse moskee, de Al Raza moskee, een imam op het punt stond een illegaal religieus huwelijk te sluiten. 

Verkeerde adres
Doordat er aan het team van Undercover in Nederland in eerste instantie een verkeerd adres was doorgegeven, kwamen de programmamakers in de Omar Ibn Al Khattab-moskee terecht. Daar kwamen ze er achter dat ze op een andere locatie moesten zijn. 

Fel tegen illegale huwelijken
Het veelvoudig tonen van het moskeegebouw en het binnentreden ervan met een undercover camera heeft volgens het moskeebestuur veel schade aangericht. De moskee benadrukt fel tegen het afsluiten van illegale huwelijken te zijn.

"Onze goede naam en imago zijn aangetast en wij worden dankzij het programma direct geassocieerd met het afsluiten van illegale huwelijken, iets wat onterecht is." zo reageert de moskee in een verklaring. 

Rectificatie
Omar Ibn Al Khattab eist een rectificatie van SBS6 en Undercover in Nederland en overweegt verdere juridische stappen te nemen.

Onderzoek
De handelwijze van de Al Raza moskee wordt inmiddels onderzocht door de politie en het Openbaar Ministerie.

reacties (7)

 • Evros

   

  Wat een arrogantie ! Moeten we nu bang worden ? Tjonge jonge , laat me niet lachen !

  reageer
 • ron

   

  wees juist blij dat het de andere moskee was. is toch alleen maar positief. juist nu weet iedereen dat jullie torens het dus niet waren gratis reclame wat wil je nog meer; geen slimme reactie van deze moskee. nu lijkt het idd eerder dat je wel wat verbergt.

  reageer
 • Jan

   

  Woest? Grote woorden, wie gebruikt deze? De moskee zelf? Nogal overdreven als dat zo is. Hebben ze iets te verbergen ofzo?

  reageer
 • Willemsen

   

  Wat merkwaardig. Niets is gedaan. Men is alleen die moskee binnen gegaan om er later achter te komen dat ze in de verkeerde moskee waren. In plaats dat dat bestuur hard van leer trekt tegen die andere moskee gaan ze echter een zielige figuur uithangen misschien wel om de aandacht van die onzalige praktijken in die andere moskee af te leiden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "In plaats dat dat bestuur hard van leer trekt tegen die andere moskee (...)" - is dat een soort van 'wie niet met ons is is tegen ons'? Belachelijk!

 • Pzaal

   

  Geloof er niks van wat Omar Ibn Al Khattab allemaal probeert te beweren. Beelden liegen namelijk niet.

  reageer
 • Erik

   

  Als het terecht is juridische stappen ondernemen tegen SBS6 is een logische stap. In de uitzending is er wel degelijk en duidelijk gecommuniceerd dat ze op het verkeerde adres bevinden, waarna ze naar ander locatie zijn gegaan.

 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  De onderzoeksjournalistiek van SBS6 is dus kennelijk niet precies genoeg. Men denkt dat voor de kijker de ene moskee niet van de ander hoeft te verschillen.

  reageer
 • Dirk

   

  En gelijk hebben ze om stappen te ondernemen. Ik zou me ook behoorlijk in mijn integriteit aangetast voelen als alleen de schijn wordt gewekt door een op sensatie beluste SBS-clown dat ik iets strafbaars heb gedaan. Als het terecht is, dan is het terecht. Maar anders mogen ze het ook wel eens voelen. Dit soort programma's bestaan puur voor sensatie en adverteerders, dus is er een belang buiten het maatschappelijke belang.

  reageer
 • Ed

   

  Maar ze hoeven niet meteen zo hoog van de minaret te blazen!

 • Peter

   

  Helemaal mee eens

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert