'Ministerie aan zet met aanpak lichthinder'

NOORDOOSTPOLDER
Noordoostpolder doet voorlopig niets tegen de hinder van windmolenverlichting. Het ministerie van Infrastructuur is aan zet, zo antwoordde wethouder Wiemer Haagsma maandagavond op vragen van ONS.

De fractie stoort zich aan de knipperende lichten op de molens van Westermeerwind. Die waarschuwen het vliegverkeer voor de hoogte van de molens. De verlichting is in de wijde omtrek zichtbaar en is sommige omwonenden een doorn in het oog. Ook bewoners van de Friese IJsselmeerkust klagen over de 'lichtvervuiling' en zijn een petitie gestart. 

Wanstaltig
Wethouder Haagsma vindt de lampjes zelf ook "een wanstaltig gezicht", maar benadrukt dat er pas iets aan gedaan kan worden als een beleidsadvies vanuit het Rijk definitief wordt vastgesteld. Dat adviesstuk zou maatwerk mogelijk maken.

Een proef met maatwerk bij het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde wees bijvoorbeeld uit dat de omgeving het licht minder storend vindt als de lampen constant branden, in plaats van knipperen. 
 

reacties (2)

 • Jay

   

  Nederland zeikland. Iedereen moet zich ergens aan storen. Is het niet aan je buurman die te vaak zijn auto wast, dan is het wel aan pret die andere mensen hebben binnen gehoorafstand, of godbetert de lampjes op windmolens. Wees eens gewoon vrolijk en tevreden.

  reageer
 • Soft of daadkracht?

   

  Jammer dat deze bestuurder een lauwe houding toont en weer afwacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert