Nieuwe aanbieders thuishulp presenteren zich

NOORDOOSTPOLDER
Zes aanbieders van huishoudelijke hulp hebben zich woensdag gepresenteerd tijdens een informatiemarkt in de gemeente Noordoostpolder. Inwoners moeten een nieuwe aanbieder kiezen, omdat Zorggroep Oude en Nieuwe Land stopt met thuishulp. De zorgverlener moet door geldgebrek reorganiseren.

De gemeente heeft zes aanbieders geselecteerd waar de inwoners uit kunnen kiezen. Tijdens de informatiemarkt konden mensen met deze zorgaanbieders in contact komen. Veel gebruikers willen hun zorgmedewerker houden en zoeken daarom een nieuwe aanbieder waarbij dat mogelijk is.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in de Noordoostpolder. De organisatie kwam in financiële problemen omdat gemeenten minder zorg inkopen. De 254 medewerkers zouden anderhalf jaar geleden al ontslagen worden, maar dankzij een eenmalige bijdrage van het Rijk kunnen zij tot het eind van dit jaar in dienst blijven.

reacties (2)

 • Flevoburger

   

  Allemaal directeuren en bobo's die parasiteren op mensen die zorg nodig hebben. De optimale wereld van de VVD? Van die uiteindelijke zorg blijft dan vaak een stuk minder over. Het gaat om de poen en al lang niet meer over kwaliteit van zorg. Het is een smerige wereld.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Maak je borst maar nat, onder de grote aanbieders met cadeautjes staan de sjofels al klaar om te graaien. Bij zorggroep Oude en nieuwe Land was men nog niet zo slecht, nu duikt de gemeente en de zorgvragers in het vage diepe. Als onze overheid al niet in staat is veranderingen voor haar burgers in goede banen te houden en te verantwoorden kunnen de gemeenten dit al helemaal niet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert