MC Groep zakt verder weg in ziekenhuis top 100

FLEVOLAND
De ziekenhuizen van de MC Groep in Lelystad en Emmeloord zijn opnieuw gedaald in de ziekenhuis top 100 van het AD. De MC Groep ging van plaats 70 naar plaats 73. Een paar jaar geleden stond de MC Groep nog in de top 10.

De lijst is gebaseerd op de scores die ziekenhuizen kunnen halen op onder meer de kwaliteit van verpleging en operaties en de patiëntveiligheid.

Het Flevoziekenhuis in Almere is gestegen van een 43e naar een 27e plaats. Andere ziekenhuizen in de regio stegen ook: het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk van plaats 38 naar plaats 17 en het Antoniusziekenhuis in Sneek van 56 naar 37. 

 

reacties (18)

 • Nol

   

  Ligt niet aan de dokters en verpleegkundigen. Die werken echt hard. Het ligt aan de management stijl. Er worden dictaten neergelegd en de handen aan bed hebben niets te zeggen over hun werkinrichting. Een ieder die dat doorheeft en weg kan doet dat ook. Conflictenet managers zijn aan de orde van de dag. Als je als zorgverlener je werk wil doen en mondig bent wordt je buiten gewerkt.

  reageer
 • Ik

   

  Dat mensen veel aan zorg betalen moet je bij de overheid zijn..... Loop eens een dag met de verpleging mee.....afdeling is ook afhankelijk van andere afdelingen zoals de radiologie.....Dus dat het onderzoek onder bezoektijd valt is vervelend. Over het algemeen doet de verpleging niet moeilijk als het bezoek iets langer blijft. Maar bezoekers houden zich ook niet aan de afspraken, 2 personen per patient en als daar iets van gezegd wordt dan wordt er een grote mond gegeven. Kortom kijk niet alleen naar hht negatieve maar ook je eigen gedrag als bezoekers zijnde...

  reageer
 • Robert. V

   

  Het MC Zuiderzee vindt ik juist een goed ziekenhuis en de oncologen waar ik mee te maken hebt doen goed hun best. Het AD moet je verbranden en hopen dat niemand hier een abonnement op die krant hebt

  reageer
 • drontense

   

  Helemaal mee eens, slechte ervaringen met het ziekenhuis. Familie niet inlichten als familielid voor onderzoek van de afdeling is, vooral tijdens bezoekuur. Verder communicatie tussen familie en artsen onder de maat. Er wordt niet eerlijk gemeld wat er aan de hand is.

  reageer
 • Pieter

   

  Het AD, dat is toch ook dat blad van die oliebollen"test"? Dan weet je wel genoeg. Smaken verschillen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Sorry, ik haalde twee plaatsen door elkaar, niet Culemborg maar GORINCHEM moet het zijn, de rest blijft het zelfde.

  reageer
 • Ron

   

  De afdeling cardiologie om maar eens wat te noemen. De chaos daar zelf meegemaakt. Nee ik snap wel waarom ze slecht scoren. Het ziekenhuis gaat niet met zijn tijd mee. Mnsen worden mondiger. Betalen veel geld voor goede zorg. Maar service ho maar.

  reageer
 • Roel

   

  OF ga eens enquêteren hoe Flevolanders de landelijke kranten beoordelen. Ik word een beetje ziek van die zogenaamde onderzoekjournalistiek van het AD. Ik denk dat ik maar even langs de Eerste hulp van het MC Zuiderzee moet gaan.

  reageer
 • Bas

   

  De haat van het AD moet diepgeworteld zijn. Wellicht hebben ze 0 abonnees in onze regio?

  reageer
 • Roel

   

  Totaal geen waarde aan hechten. Het ziekenhuis dat het best weet hoe geadministreerd moet worden is de winnaar en het maakt niet of dat nu wel of niet de feiten representeert.

  reageer
 • Martinn

   

  Het afgelopen jaar ben heb ik zelf ook een paar keer in het ziekenhuis gelegen en ik ervaar het juist als een heel fijn ziekenhuis. Betrokken medewerkers en het gevoel dat je in vertrouwde handen bent.

  reageer
 • Rob

   

  Toevallig woont mijn familie in Culemborg en ik kan u vertellen dat Culemborg helemaal geen ziekenhuis heeft alleen een polikliniek voor kleine behandelingen. Mijn moeder van 88 moet naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis is Tiel. Dus een broodje aapverhaal!

  reageer
 • Vissekla

   

  In het MC worden de beste oliebollen en nieuwe haring geserveerd, om maar even in AD termen te blijven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Volgens het jaarlijkse onderzoek van het AD is het AD een van de slechtste kranten van de planeet.

  reageer
 • Huh?

   

  Ben in heel veel ziekenhuizen geweest helaas maar Lelystad ziekenhuis steekt met kop en schouders boven de rest uit. Almere een van de slechtste. Naar mijn mening moet het AD fijn koffie, haring, patat en oliebollen testen en ver weg blijven van zaken waar ze totaal geen verstand vsn hebben. Een ziekenhuis is niet te beoordelen als een oliebol. Alleen een pannenkoek neemt dit onderzoek serieus.

  reageer
 • pieter

   

  Nu is een streekziekenhuis in Culemborg als beste beoordeeld !!, het beste waarin ?? als het moeilijk wordt stuurt zo'n streekziekenhuis je toch door naar een universiteits of specialistisch centrum.

  reageer
 • jan

   

  GELD Kees. Daar draait het toch allemaal om uiteindelijk, om ziek van te worden maar ja welk ziekenhuis moet je gaan.

  reageer
 • kees d.

   

  Kunnen we dat AD niet ritueel verbranden? Wat een bagger krant. Met hun zogenaamde onder zoeken maken ze veel stuk. Waarop zijn die onderzoeken gebaseerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert