Meerderheid raad wil raadsonderzoek jeugdzorg

ALMERE
Een raadsonderzoek moet duidelijkheid geven over jeugdzorg in Almere. Dat vindt een meerderheid in de gemeenteraad. Een raadsonderzoek is een zwaar middel dat alleen wordt ingezet bij grote moeilijkheden.

Almere heeft problemen met de jeugdzorg omdat de kosten de pan uit rijzen. Adviesbureau KPMG is bovendien zeer kritisch over de manier waarop de gemeente hiermee omgaat. In een rapport stelt het adviesbureau dat het onduidelijk is waar het geld naartoe gaat, en dat de afspraken met zorgaanbieders te vaag zijn.

Motie komt donderdag
De gemeenteraad wil hierover opheldering van wethouder René Peeters. Maar daarnaast wil de raad ook een eigen onderzoek om uit te zoeken wat er nou precies aan de hand is. Donderdag wordt tijdens de Politieke Markt een motie ingediend waarin om het raadsonderzoek wordt gevraagd. 

reacties (3)

 • KC

   

  Laat de raad meteen en onderzoek instellen naar de problemen bij de Floriade.

  reageer
 • CK

   

  Dat doen ze zeker niet. De Floriade is het PvdA-speeltje (Mulder, Herrema) uit deze raadsperiode. Daar mag niemand aankomen.

 • Jan

   

  De vinger precies op de goede plek.

  reageer
 • NLToday

   

  Het niveau van de bestuurders is veel te laag, daar komt bij dat men niet kan luisteren laat staan op de juiste wijze anticiperen op de problematiek. Voor vrijwel elke probleem heeft men na tig weken vergaderingen een kostbaar onderzoeksbureau nodig welke voor deze bestuurders adviseert. Wordt tijd dat er ingegrepen wordt wij kunnen het als burger gewoon niet permitteren deze gladde jongens te blijven handhaven. Misschien dat het KPMG voortaan moet ordonneren en het college alleen de formulieren moet signeren.

  reageer
 • U slaat de spijker op zijn kop. Maar niet alleen het niveau van bestuurders is te laag, ook het ambtelijk apparaat hapert vaak door onbekwaamheid. Stel kwaliteit boven alles, neem personeel aan wat zich heeft bewezen..

 • .\/\/.

   

  Ja, KPMG zal het wèl kunnen zeker.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert