Commotie om jeugdzorg roept vragen op

LELYSTAD
Wethouder Elly van Wageningen van Lelystad gaat op verzoek van de fractie LEUC uitzoeken wat de onrust rond jeugdzorg in Almere voor Lelystad betekent.

De Flevolandse gemeenten hebben een gemeenschappelijke regeling voor jeugdzorg. Sommige vormen van hulpverlening worden niet per gemeente, maar samen ingekocht. Almere heeft daarbij de leiding. 

Raadslid Marianne van de Watering (LEUC) is het niet ontgaan dat de gemeenteraad van Almere een onderzoek wil naar de gang van zaken rond jeugdzorg naar aanleiding van een rapport van KPMG. Jeugdzorg kost Almere veel geld en de gemeente wil er miljoenen op bezuinigen.

Van de Watering wil nu weten wat dat betekent voor de gemeenschappelijke zorgtaken en de regierol die Almere heeft. De wethouder heeft toegezegd om uit te zoeken wat de gevolgen voor Lelystad en de gemeenschappelijke regeling zijn. reacties (3)

 • Marcel Karst

   

  Als dit problemen gaat geven voor de continuering van de jeugdzorg uitvoering in Lelystad, Neem dan regie weer terug in eigen handen! Er zal een reden voor zijn (ongetwijfeld) maar ik vind het vreemd dat Almere de regie voert in deze, terwijl Lelystad Provincie hoofdstad is!

  reageer
 • B.D

   

  Laten we beginnen met;Zicht krijgen en houden op wat je als gemeente precies inkoopt, hoeveel uur er DAADWERKELIJK besteed wordt aan de inhoudelijke hulpverlening en hoeveel aan administratie. Zorgaanbieders verplichten om wat ze aan hulpverlening bieden te verantwoorden door middel van inzicht in processen van de geboden hulpverlening; zijn rapportages op orde, zijn medewerkers voldoende toegerust in het werken met de geboden methodieken etc etc

  reageer
 • Jan

   

  Je begrijpt toch wel dat inzicht geven in de processen alleen maar meer administratie met zich meebrengt. Wordt het niet eens tijd dat mensen gewoon hun werk kunnen doen dan ipv zich alleen maar moeten verantwoorden. Thuiszorg wordt ook helemaal gek van de administratie druk.

 • KC

   

  Als de gemeente Almere te veel betaald voor de jeugdzorg, dan is Lelystad ook de dupe hiervan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert