Zorgen over haalbaarheid buitendijkse haven Urk

NOORDOOSTPOLDER • Do 17 november 2016 | 17:06 • Donderdag 17 november 2016 | 17:06
De gemeente Noordoostpolder maakt zich zorgen over de voorgestelde subsidie van de provincie voor de nog aan te leggen maritieme servicehaven bij Urk. Dat schrijft de gemeente in een zienswijze over plannen voor de haven. 

De provincie wil 2,5 miljoen euro beschikbaar stellen uit het programma Zuiderzeegelden van het Rijk. Dat geld kwam vrij de omdat de aanleg van de Zuiderzeespoorlijn tussen de Randstad en het Noorden van het land niet doorging. Noordoostpolder wil alleen meewerken aan het verstrekken van die subsidie als de financiering van de servicehaven helemaal rond is, maar volgens een brief van de provincie is dat nog niet het geval. 

Extra subsidie
De provincie onderzoekt verder of het mogelijk extra geld uit de Zuiderzeegelden te halen om het project te realiseren. De gemeente Noordoostpolder heeft laten weten ook hier tegen te zijn, zeker ook omdat een aantal voor de gemeente interessante activiteiten zijn uitgesloten. Zo wil de gemeente graag een containeroverslag en een publieke kade hebben. 

Economische ontwikkelingen
Noordoostpolder laat in de zienswijze aan de provincie weten overigens positief te staan tegenover de maritieme servicehaven. De ontwikkelingen kunnen voor Noord Flevoland van economische betekenis zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel