Ruim 200 aandeelhouders voor Windpark Zeewolde

ZEEWOLDE
Ruim 200 bewoners, ondernemers en windmolen-eigenaren zijn aandeelhouder geworden van Windpark Zeewolde. Het zijn allemaal mensen uit de directe omgeving.

Windpark Zeewolde is een windpark dat in Zuidelijk Flevoland zal worden gerealiseerd. De huidige 220 windmolens in het gebied maken plaats voor 93 grotere, modernere turbines; Windpark Zeewolde levert dan als het goed is vanaf 2020 groene stroom voor zo’n 280.000 huishoudens. 

In februari worden er een ontwerp-inpassingsplan en vergunning ter inzage gelegd. Dan volgen er ook bijeenkomsten waar mensen zich kunnen laten informeren en eventueel een zienswijze kunnen indienen. 

reacties (6)

 • .\/\/. draagt nooit geruite hemden

   

  Mooie foto: 8 mannen van middelbare leeftijd.

  reageer
 • Molenaar

   

  Maffia is het,het gebeurd niet eerlijk en worden allerlei spelletjes gespeeld succes met geld er in pompen Jammer de provincie het niet ziet het geld gaat naar een paar mensen de overig worden na inleveren molen. De lokale economie gaat hier niks aan hebben. Laat dit clubje maar naar het bejaardenhuis gaan. Jonge ondernemers gaan hier niks aan hebben

  reageer
 • kromme tenen

   

  echte projectontwikkelaars praktijken, effe op zaterdagavond bij een stel oude mensjes nog even over de windmolen komen praten en een handtekening scoren! Schaamteloze praktijken en dat noemen ze dan draagvlak! De gemeente is al niet beter door het dreigen met onteigenen van eigen molens op eigen grond met alle correcte vergunningen. Ach ja, het is niet als een wedstrijdje onsportief voetbal, alleen de eindstand telt!

 • Hannes

   

  Inderdaad, nu zijn windmolens (horizon vervuilers) nog een noodzakelijkkwaad. Over tienjaar gaan we weer een heel ander plaatje zien. De nieuwe technologie gaat harder dan men kan bedenken.

 • waarnemer

   

  Hoeveel energie kost het om 1 zo'n windmolen te assembleren, vervoeren en te monteren? De rest af te breken en vervoeren naar hun 2e bestemming, vaak naar landen in Azië. Daar vervolgens weer opbouwen. Hoe groen is die stroom eigenlijk?

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Als zeeman op vrachtschepen vervoer ik regelmatig windmolens. Enkele jaren geleden molens geladen in Spanje, vervoerd naar Houston in de USA. Even naar Mexico gevaren voor wat andere lading. Tot onze grote verbazing moesten we daarna terug naar Houston om exact dezelfde windmolens weer aan boord te laden en naar Saint Johns in Canada te varen. Alles bij elkaar zo'n 17 dagen met die dingen rondgevaren. Reken op een verbruik van ongeveer 30.000ltr zware stookolie per dag. Zo groen zijn die dingen nu... En dat is slechts het zee-transport. Productie, land-transport, assemblage en onderhoudskosten daargelaten.

 • Janse

   

  Voor jou een vraag Waarnemer, voor anderen een weet! Goeie ondernemers en het milieu profiteren daarvan, dat is zeker. Een molen is heel wat schoner dan kolen.

 • Aad Aardema

   

  Deze aandeelhouders hebben de pech dat door een amendement van de VVD in Provinciale Staten, waardoor de hoogte van de windmolens beperkt wordt, de opbrengst van hun aandeel aanzienlijk minder zal zijn dan waar ze op gerekend hadden

  reageer
 • Janse

   

  Kom op Boels, wat wil je nou. Zeuren om het zeuren. Dit is een goed plan waar iedereen van profiteren kan.

  reageer
 • Boels

   

  Ik betaal mee aan de subsidie per geleverde kWh en draag een deel van de kosten die Tennet moet maken om het ongeregelde aanbod van wind op te vangen. 95% van de burgers zitten in hetzelfde schuitje als ik; het is gewoon een verkapte herverdeling van welvaart. Hernieuwbaar zonder opslag is onhaalbaar en opslag is de komende 30 jaar technologisch niet te verwachten.

 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  ".. vanaf 2020 groene stroom voor zo’n 280.000 huishoudens. " Maar alleen als het voldoende waait en dan wordt er subsidie gegeven. Buiten belanghebbenden moet iedereen hopen op windstilte.

  reageer
 • Johan

   

  Gelukkig staan die dingen zover weg van t dorp dat ze hier niet te horen zijn. En 200 of 100 de helft weg is een hele vooruitgang ! De stroom moet ergens vandaan komen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert