SC Emmeloord voetbalt niet meer op kunstgras

EMMELOORD • Ma 28 november 2016 | 17:43 • Maandag 28 november 2016 | 17:43
Sportclub Emmeloord voetbalt niet meer op het kunstgrasveld. Dat heeft het bestuur maandag besloten. Aanleiding zijn onderzoeksresultaten die het afgelopen weekend bekend zijn gemaakt. Daaruit blijkt dat er vaak te hoge concentraties kankerverwekkende stoffen in het rubbergranulaat zitten. Dat granulaat wordt uitgestrooid over kunstgrasvelden zodat ze lijken op een echt grasveld.

Flexibele opstelling
SC Emmeloord verwacht de komende tijd een flexibele opstelling van de leden, omdat er nu alleen nog op de grasvelden getraind kan worden. De verwachting is dat de jeugdteams nu nog maar één keer per week kunnen trainen. SC Emmeloord heeft de beschikking over één kunstgrasveld en anderhalf grasveld.

SC Emmeloord wacht nu het onderzoek van het RIVM af voordat de voetbalclub een definitief besluit neemt over het kunstgrasveld. De uitkomsten van het onderzoek van het RIVM worden half december verwacht.

Flevo Boys
Flevoboys dat drie kunstgrasvelden op hetzelfde complex heeft blijft daarop voetballen. Het bestuur vindt het een erg lastige keuze en heeft er begrip voor als ouders hun kind thuis houden. De club heeft weinig keuze. Ze hebben nog maar weinig grasvelden.

Dinsdagochtend maakte AS'80 uit Almere bekend niet meer op kunstsgras te spelen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel