Opnieuw vogelgriep, eenden worden geruimd

BIDDINGHUIZEN • Do 1 december 2016 | 12:07 • Donderdag 1 december 2016 | 12:07
Op een tweede eendenbedrijf aan de Alikruikweg in Biddinghuizen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een fokkerij met 8.500 eenden. Die zijn donderdagmiddag geruimd. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De vogelgriep is donderdagochtend vastgesteld. Het is nog niet bekend om welke variant van de vogelgriep het hier gaat. De getroffen fokkerij ligt net buiten de zone van één kilometer van het bedrijf dat zaterdag werd geruimd. 

Vervoersverbod
Binnen één kilometer rond de eendenfokkerij liggen geen andere bedrijven met vogels. Er ligt één pluimveebedrijf binnen de 3-kilometer-zone. De dieren daar worden onderzocht op vogelgriep. Het gebied waar een vervoersverbod geldt, wordt iets uitgebreid. Voor het vervoer van broedeieren kan een ontheffing worden verleend, maar dat bekijkt de NVWA per geval.

Alikruikweg afgesloten
Op bevel van de burgemeester is de Alikruikweg afgesloten voor verkeer. Alleen bewoners en bevoorradingsbedrijven mogen gebruik maken van deze weg.

[https://twitter.com/PaulVermast/status/804285406925754368]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel