Opnieuw vogelgriep, eenden worden geruimd

BIDDINGHUIZEN
Op een tweede eendenbedrijf aan de Alikruikweg in Biddinghuizen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een fokkerij met 8.500 eenden. Die zijn donderdagmiddag geruimd. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De vogelgriep is donderdagochtend vastgesteld. Het is nog niet bekend om welke variant van de vogelgriep het hier gaat. De getroffen fokkerij ligt net buiten de zone van één kilometer van het bedrijf dat zaterdag werd geruimd. 

Vervoersverbod
Binnen één kilometer rond de eendenfokkerij liggen geen andere bedrijven met vogels. Er ligt één pluimveebedrijf binnen de 3-kilometer-zone. De dieren daar worden onderzocht op vogelgriep. Het gebied waar een vervoersverbod geldt, wordt iets uitgebreid. Voor het vervoer van broedeieren kan een ontheffing worden verleend, maar dat bekijkt de NVWA per geval.

Alikruikweg afgesloten
Op bevel van de burgemeester is de Alikruikweg afgesloten voor verkeer. Alleen bewoners en bevoorradingsbedrijven mogen gebruik maken van deze weg.


reacties (5)

 • al-meer

   

  reactie op .VV. dacht je nou echt dat nog niemand aan vaccineren had gedacht???? als dit mogelijk was dan had men dit toch al wel gedaan!!!!!!!!!!!!!! neem van mij aan:vaccinatie is niet mogelijk.

  reageer
 • Tweety

   

  Begint er op te lijken dat net als de appel en de peer, een kip eend of kalkoen een seizoens product zou moeten zijn.

  reageer
 • ik

   

  Sterkte

  reageer
 • al-meer

   

  sterkte voor de betreffende ondernemer misschien het vervoersverbod nog strenger maken, ik zie nog teveel vrachtauto's voor aardappelen, bieten, voer en andere zaken vrij het gebied in en uitrijden, ook personenauto's waarvan je niet weet waar ze vandaan komen gaan vrij het gebied in en uit. gezien de ernst van de situatie moeten we ALLES doen om verdere verspreiding te voorkomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat dacht je van vaccineren?

 • Hans Keuper

   

  Weer bijzonder triest voor eenden én eendenhouder. Helaas nog steeds geen informatie over de 'dode vogels' die, conform een bericht van Omroep Flevoland vorige week, werden gevonden 'bij Kraggenburg'. Deze 'dode vogels' zijn naar het RIVM gestuurd, waarna helaas niets meer van hen is vernomen ... How come?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert