Vervoersverbod in Zeewolde vanwege vogelgriep op de Veluwe

ZEEWOLDE • Ma 4 december 2023 | 13:42 • Maandag 4 december 2023 | 13:42

Vogelgriep in Putten zorgt ervoor dat er nu ook een vervoersverbod geldt in een deel van Zeewolde. De vogelgriepbesmetting werd afgelopen weekend geconstateerd. Ruim 100.000 kippen moesten geruimd worden.

Om het Gelderse bedrijf is een cirkel van tien kilometer getrokken en binnen die straal mag geen pluimvee worden vervoerd. Zeewolde valt gedeeltelijk binnen dat gebied.

Het vervoersverbod geldt voor een deel van het gebied ten zuiden van de Gooiseweg (N305) waaronder ook het zuidelijk deel van het dorp.

In het blauw het vervoersverbod

Ook geen vervoer van eieren en mest
Binnen de cirkel mogen commerciële pluimveehouders en hobbyhouders geen vogels en andere dieren vervoeren en ook geen eieren, mest van pluimvee en gebruikt strooisel.

De NVWA ziet toe op het vervoersverbod. Sinds midden november gold al opnieuw een landelijke ophokplicht vanwege vogelgriep.

Vogelgriep is een virus onder wilde vogels. Het kan overslaan op pluimvee via onder meer direct contact, uitwerpselen en voer. Besmette vogels worden ziek en gaan veelal dood.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel