Geen nieuwe kippen meer bij door vogelgriep getroffen bedrijf

BIDDINGHUIZEN • Ma 28 augustus 2023 | 14:23 • Maandag 28 augustus 2023 | 14:23

Op de plek in Biddinghuizen waar een maand geleden vogelgriep is geconstateerd komen geen nieuwe kippen meer te zitten. De stal maakt onderdeel uit van een biologisch pluimveebedrijf met meerdere locaties. De plek aan de Zeebiesweg werd gehuurd en was niet de hoofdlocatie van het bedrijf.

Het opnieuw opstarten van de locatie in Biddinghuizen is volgens eigenaar Ard van der Weele een kostbare aangelegenheid. Daarom is de keuze gemaakt om dit niet te doen en volledig in te zetten op de twee andere locaties van het bedrijf. Dat is onder andere aan de Zeeasterweg bij Lelystad waar ook eieren rechtstreeks aan consumenten worden verkocht in een grote eierautomaat.

Na de ontdekking van de vogelgriep op 24 juli moesten ruim 11.000 kippen worden geruimd. In een straal van 10 kilometer rondom het getroffen bedrijf werd een vervoersverbod ingesteld. Dat liep vorige week vrijdag af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel