Borden met 'vervoersverbod' vergeten weg te halen

FLEVOLAND • Wo 30 augustus 2023 | 16:06 • Woensdag 30 augustus 2023 | 16:06

Verschillende borden met de tekst 'vervoersverbod' zijn niet weggehaald, terwijl vorige week het vervoersverbod is opgeheven. De meeste borden werden direct opgehaald na het besluit, maar bij Dronten staan de borden nog op hun plek.

Door de vondst van vogelgriep vorige maand was het in een zone van tien kilometer verboden om pluimvee, eieren en mest te vervoeren. Borden langs de weg gaven aan waar het vervoersverbod begon, zo ook aan het begin van de Overijsselseweg van Dronten richting Lelystad. Het verbod is niet meer van kracht, maar de borden staan er nog wel.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit horen de borden daar weg te zijn. De borden, die eigendom zijn van de NVWA, worden geplaatst en weggehaald door een extern bedrijf. Die zijn ze waarschijnlijk vergeten. "Er is een melding gemaakt. Ze worden alsnog zo snel mogelijk weggehaald," aldus de woordvoerder.

Of er op meer plekken borden zijn vergeten, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel