Gedeputeerde twijfelde lang aan levensvatbaarheid Batavialand

FLEVOLAND
Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft lange tijd getwijfeld of de realisatie van Batavialand wel ging lukken.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken geeft Rijsberman toe dat hij zich tot voor kort heeft afgevraagd of het goed zou komen met het project, waarbij Nieuw Land Erfgoedcentrum, Bataviawerf en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed één organisatie gaan vormen aan de Lelystadse kust.

Volgens de gedeputeerde waren de plannen voor Batavialand lange tijd te vaag en werd de toekomst te rooskleurig voorgespiegeld. Hij denkt dat er nu een realistisch toekomst-scenario ligt dat een miljoeneninjectie rechtvaardigt.

reacties (9)

 • erfgoed

   

  Wat een komediant die Gedeputeerde. Hij maakte er zelf een janboel van, want hij heeft in deze 2 petten op: 1. Gedeputeerde Cultuur 2. Voorzitter van het bestuur Nieuw Land /BataviaLand. Hij deelde woesndagavond tijdens een schorsing mede blij te zijn dat hij over een maand ( 1 januari 2017) van deze functie verlost te zijn,. Hij wordt dan opgevolgd door een ex-bestuurder uit Almere de heer Cees van Bemmel. We zullen dit toneelspel dan ook op de voet blijven volgen.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Vanaf de tribune kon je het gekonkel tussen Rijsberman en Hans Maris en Cees van Bemmel waarnemen en horen. Hij had helemaal geen twijfels meer want halverwege was de uitspraak naar de heren van BataviaLand "Kat in het bakkie, het zit wel snor. Ook het oogcontact sprak boekdelen.Bovendien is de afrekening 2016 nog niet gereed en er zullen tonnen verlies worden gepresenteerd en de subsidieaanvraag 2017 is te laat ingediend en niet conform de regels. Dus afwijzen die aanvraag.

  reageer
 • Willemsen

   

  Zou die man daar ook zijn politieke loonbaan aan durven te binden? En, als hij verliest, ziet ie ook af van het recht op een wachtgeldregeling. Wedden dat het project in een geheel ander daglicht komt te staan.

  reageer
 • Jordi

   

  Veel geld van de gemeenschap uitgeven is een vrij simpele daad. Wat zou hij gedaan hebben bij de vraag: Is hij "als particulier investeerder" zelf bereid om dezelfde som geld cq bedrag te investeren in dit project?

  reageer
 • Jacob

   

  Het blijft een programma voor mensen die eigenlijk niets te melden hebben.

  reageer
 • Hannes

   

  Een juiste melding op dit programma kan nooit geen kwaad. Het is maar net op welke plaats je eigenlijk staat.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Van een scenario met alleen maar verliezers gaan we naar een scenario waarin de burgers de verliezen mogen ophoesten en het vertrouwen in de politiek nog verder verliezen...

  reageer
 • Stevie

   

  De plannen zijn nog steeds vaag en de toekomst ook rooskleurig.

  reageer
 • frits

   

  Vraag is wat de gedeputeerde van mening heeft doen veranderen. Gelobby vanuit de hoek van Nieuwland en de werf misschien? De huidige plannen rechtvaardigen zeker geen miljoeneninvestering!

  reageer
 • tribuneklant

   

  Gelobby NLE is juist, niets voor niets waren alle bestuursleden NLE afgevaardigden namens gemeenten en waterschap en OCW, die konden zich geen blunder/faillissement veroorloven van deze instelling. Verder zitten erin de Staten enkele ex-wethouders/gemeenteraadsleden die in het verleden met de armen over elkaar hebben gezeten toen deze affaire zich begon af te spelen, o..a. 2 ex-wethouders Lelystad, een ex-wethouder NOP.

 • Hannes

   

  Laten we hopen de sfeer van de omgeving wat je aan de buitenkant kunt beleven en bekijken!. Zegt vaak veelmeer wat je in zijn totaliteit aan de binnenkant kunt beleven en te bekijken!. "Waarom gaan er zoveel toeristen naar Volendam en Marken!"

 • Dirk2

   

  Deze keuze is strikt politiek en dus op generlei wijze ingegeven door realisme. Het is jammer dat men geen "echte" keuze heeft durven maken. Dit zal uiteindelijk uidraaien op een groot fiasco. Helaas zeggen ook vele echte ervaringsdeskudigen dit al gedurende lange tijd. Ik hen nog de stille hoop op een escape in de toezegging. Want het aapje " nog veel grotere verliezen over 2016 dan tot nu toe gerapporteerd" zal nu wel spoedig uit de mouw komen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert