Raadslid: "Vermoorde wethouder is fictie"

FLEVOLAND
Gemeenteraadslid Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder heeft een politieke thriller geschreven, met de bedoeling de laksheid van het lokaal bestuur aan de kaak te stellen. In het boek "Valwind" wordt een wethouder Van Poppel om het leven gebracht, maar in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken verwerpt Lammers de suggestie dat dat personage overeenkomsten vertoont met de bestaande wethouder Andries Poppe. 

De auteur verwijst in het boek naar echte documenten die een rol hebben gespeeld in de besluitvorming rond het windpark, maar het gemeentebestuur is volgens Lammers fictief. Hij is dan ook niet bang dat betrokkenen stappen zullen ondernemen tegen de publicatie van de thriller.

In het boek zijn onder meer rollen weggelegd voor wethouder Van der Struik, dijkgraaf Thijssen en burgemeester Van Haaren van Urk. "Valwind" verschijnt op 20 december.

reacties (8)

 • VVD URK

   

  Laat Klaas Jelle a.u.b. geen eigen partij oprichten. Klaas Jelle pakt alle zetels van Anja Keuter af en van de VVD Urk.

  reageer
 • Klaas Jelle

   

  Ik zie uit naar het boek. Opstappen van beide colleges lijkt mij het beste voor de lokale economie. Alleen lokale partijen gaan het straks met de verkiezingen goed doen. Grote partijen doen niets en liegen en bedriegen en kosten ons alleen maar geld.

  reageer
 • Arnold

   

  Wat een slecht verhaal van dit raadslid. Gelooft in zijn eigen fictie en wil daar geld aan verdienen........ Hoe diep kun je zinken? En het net doen alsof met gefingeerde namen....... Zou hij zich zo ook gedragen in de politiek? Jazeker! Firma list en bedrog!

  reageer
 • Barbara

   

  Spannend lezen lijkt me. Daar gaat het toch om?

  reageer
 • Henk

   

  Hahah de man die zelf de donald duck tot literatuur heeft verheven schrijft een boek?? Wanneer gaat deze man nu een met pensioen? Wat een .....(mag je van de censuurcommissie van omroep flevoland niet zegggen)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaanchi

   

  Als je het debat niet kan winnen, dan schrijf je maar een boek. Meteen een leuke bijverdienste voor dit raadslid.

  reageer
 • Polderling

   

  Burgemeester van Urk: Van Maaren; in boek: Van Haaren Wethouder Poppe in de NOP, in boek Van Poppel Oude dijkgraaf iets met Thijssinga, in boek Thijssen Van der Struik weet ik zo even niet maar mensen die meer op de politiek letten kunnen die vast ook herleiden. Misschien Haagsma? Als Berthoo Lammers geen schijn had willen opwerken had hij toch ook voor Jansen, De Vries, Van Maastricht, Van Venlo etc.?

  reageer
 • frits

   

  Erg fout om zulke herleidbare namen te kiezen. Zo moet een raadslid niet werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert