'Adoptie-ouders' gezocht voor vrijwilligersbomen in Kroonbos

ZEEWOLDE • Di 3 januari 2017 | 18:13 • Dinsdag 3 januari 2017 | 18:13
De initiatiefnemers voor het toekomstige Kroonbos bij Zeewolde zijn op zoek naar 'adoptie-ouders' voor de 360 bomen in het bos. Voor 750 euro kan een boom in het bos dertig jaar lang gekoppeld worden aan de naam en het verhaal van een Nederlandse vrijwilliger. 

Het bos wordt aangelegd als eerbetoon aan Nederlanders die zich belangeloos inzetten voor anderen, de lokale samenleving, of voor een vereniging.

Voor Flevolandse vrijwilligers zijn 150 van de 360 bomen in het hart van het bos gereserveerd. Elke vrijwilliger die ooit koninklijk of gemeentelijk is onderscheiden komt voor een boom in aanmerking. Bij de bomen komen QR-codes te hangen, waarmee informatie over de vrijwilligers kan worden opgezocht.

Met de ingezamelde adoptiegelden kan het bos volgens de initiatiefnemers de komende decennia onderhouden worden.

Mensen die een boom willen aanvragen kunnen dat doen via een formulier op de Kroonbos-website. De verhalen worden vervolgens getoetst om een verscheidenheid aan verhalen te garanderen en de echtheid te controleren. 

Het Kroonbos is één van twee nieuwe natuurprojecten in Flevoland. Het bos moet verrijzen in de kop van het Horsterwold in Zeewolde, bij de Gooiseweg en Adelaarsweg. In april wordt gestart met de aanleg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel